Ανακοινώσεις Φορέων

05/04/2011 - 23:59

Συνάντηση Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βορείου Αιγαίου με το διευθυντή Διοικητικού– Οικονομικού

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τον  διευθυντή Διοικητικού– Οικονομικού Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Ευάγγελο Καλαϊτζή. Τα ζητήματα που αναπτύξαμε κατά τη συνάντηση μας ζητώντας την επίλυση τους, ήταν τα εξής: Πληρωμή των συμβασιούχων εργαζομένων.
Εδώ και τουλάχιστον 3μήνες, συνάδελφοι εργαζόμενοι με συμβάσεις στις Δ/νσεις των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, παραμένουν απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απλήρωτοι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την τραγική επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. Ζητήσαμε την άμεση πληρωμή αυτών των εργαζομένων και την δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση. Μας απαντήθηκε από τον κ. Διευθυντή Διοικητικού ότι έχουμε δίκαιο, ότι έχουν γίνει ενέργειες από την Διοίκηση και ότι τις επόμενες ημέρες κάποιοι από αυτούς θα πληρωθούν ενώ άλλοι  θα καθυστερήσουν αφού η διαδικασία πληρωμής έχει αλλάξει με αποτέλεσμα την περισσότερη γραφειοκρατία. Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά το πρόβλημα αυτό μέχρι να λυθεί, γιατί είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, στοιχειώδους ηθικής τάξης αλλά και ανάγκη διαβίωσης. Συνθήκες Εργασίας κ.α. Επισημάναμε την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει σε αρκετές Διευθύνσεις σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, όσο και στην παντελή έλλειψη καθαριότητας εδώ και εβδομάδες, όπως επισημαίνουν οι συνάδελφοι. Προβλήματα τα οποία με την περικοπή κατά 50% των δαπανών του προϋπολογισμού των Διευθύνσεων ως αποτέλεσμα υλοποίησης των πολιτικών λιτότητας, στα πλαίσια των διαβόητων Μνημονίων Κυβέρνησης και Τρόϊκας, με την ελαχιστοποίηση των κονδυλίων ακόμη και για στοιχειώδεις ανάγκες και λειτουργίες των Διευθύνσεων μας (καθαριότητα, καύσιμα, θέρμανση κ.α.), θα οδηγήσουν σε λουκέτα αρκετές Διευθύνσεις. Πρακτικές όπου συνάδελφοι κάνουν «εράνους» για να προσλάβουν καθαρίστρια για τον καθαρισμό της υπηρεσίας ή «βάρδιες» για τον καθαρισμό των γραφείων και των κοινόχρηστων χώρων, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και θεωρούμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστή αυτή η κατάσταση. Από την πλευρά τους ο διευθυντής διοικητικού μας είπε ότι προσπαθεί να απεγκλωβίσει τα κονδύλια, έστω και τα λιγοστά αυτά που υπάρχουν προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβάσεις. Καύσιμα υπηρεσιακών οχημάτων Σχετικά με την προμήθεια καυσίμων για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα μας είπε ότι υπάρχουν τα κονδύλια παρ΄ όλα αυτά επειδή έχει αλλάξει η διαδικασία θα υπάρχει καθυστέρηση στον απεγκλωβισμό των πενιχρών αυτών κονδυλίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι  οι πολίτες θα περιμένουν καιρό για την πραγματοποίηση κινήσεων των υπηρεσιακών οχημάτων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
  • Αυτά είναι δυστυχώς μεταξύ των άλλων τα αποτελέσματα της εφαρμογής του ¨Καλλικράτη¨,  ο οποίος συντάχθηκε με εξαιρετική βιασύνη, προχειρότητα, με ανυπαρξία ουσιαστικού διαλόγου, ενώ δικαιώνει απολύτως τις σοβαρές μας αντιρρήσεις και αποδεικνύει ότι δεν προσέβλεπε στην ουσιαστική αποκέντρωση του Κράτους, αλλά υπηρετούσε αποκλειστικά δημοσιονομικές δεσμεύσεις του Μνημονίου.
  • Οι λογικές της λιτότητας και της δήθεν περιστολής των δαπανών που απορρέουν από τα επαίσχυντα Μνημόνια που υπέγραψε η Κυβέρνηση με την Τρόϊκα, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση, την απαξίωση και μετά ως δια μαγείας στη κατασυκοφάντηση από τα «παπαγαλάκια» των Μ.Μ.Ε. των Υπηρεσιών μας, ώστε ανενόχλητα να δοθούν κομμάτια αρμοδιοτήτων τους ή και ολόκληρες οι Διευθύνσεις στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Είναι η γνωστή τακτική της διολισθήσεως.
Η ευθύνη για την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει οι Διευθύνσεις και τα χαώδη προβλήματα που έχουν ανακύψει, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στη Κυβέρνηση και όχι στους εργαζόμενους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος Η  Γενική Γραμματέας
    Νίκος Χρυσάφης Μίνα Κότερου

Μοιράσου το άρθρο!