Ανακοινώσεις Φορέων

10/11/2011 - 10:56

Κάλεσμα ΠΕΚ σε συνταξιούχους με αναπηρική σύνταξη

Όλους τους συνταξιούχους με αναπηρική σύνταξη

Τους χρόνια πάσχοντες δικαιούχους επιδομάτων υγείας

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Που είχατε την ατυχία και είσαστε αναγκασμένοι να παίρνεται μία σύνταξη, ή ένα επίδομα λόγω υγείας,  που δεν το διαλέξατε και δεν είχατε την δυνατότητα άλλης επιλογής.

Είχατε την ατυχία να βγείτε από την παραγωγή, κάτω από διαφορετικές συνθήκες ο καθένας από εσάς, αλλά για λόγους υγείας.

Έχετε την ανάγκη κάποιας ιδιαίτερης στήριξης από την κοινωνία, που έχει την υποχρέωση να σας την παρέχει απλόχερα.

Αφού λοιπόν περάσατε τα σαράντα κύματα για να πάρετε αυτό το πενιχρό επίδομα, ή την αναπηρική σύνταξη, έρχεται τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζεται, για την επίτευξη των στόχων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας και πετσοκόβει επιδόματα, συντάξεις, παροχές απαραίτητες για την ίδια την ζωή σας, σε συνεργασία με την Ν.Δ. και την Ε.Ε.

Με τα μέτρα που παίρνουν επιδιώκουν την κατάργηση κάθε προνοιακής παροχής και την εκμηδένιση των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων. Επιβάλλουν το νέο κανονισμό εκτίμησης βαθμού αναπηρίας (ΚΕΒΑ). Ένα κανονισμό, που με την προϋπόθεση της λειτουργικότητας που εισάγει, με τις δαιδαλώδεις διαδικασίες που απαιτεί και τους ρυθμούς επίσκεψης της επιτροπής στο νησί (για όλο το Β. Α. Αιγαίο), αλλά και με την επιφόρτιση αυτής της επιτροπής όλων των ταμείων ΟΓΑ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λπ., στόχο έχει να πετσοκόψει τους δικαιούχους αναπηρικών συντάξεων, επιδομάτων και παροχών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, των όποιων δικαιωμάτων είχαν.

Θα παρουσιάζεται το εξής: Ένας ανάπηρος όταν καταθέτει για επανεξέταση τα χαρτιά του, θα μένει πάνω από 6 μήνες χωρίς σύνταξη, πέρα από το ότι με τα νέα κριτήρια, ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα ξαναπάρει σύνταξη, επίδομα και όποια  άλλη παροχή, διευκόλυνση, ή κατάκτηση, είχε μέχρι σήμερα.

Είναι δε τόσο αδίστακτοι που επιχειρούν περικοπές και για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο. Σταματώντας να  παρέχει η Πολιτεία βιβλιάριο ασθενείας για τις μεταγγίσεις και τα φάρμακά τους, εφόσον είναι πάνω από 26 χρονών, άνεργοι και δεν έχουν ταμείο ασφάλισης, οδηγεί ουσιαστικά τους πάσχοντες και ιδιαίτερα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν άλλους πόρους, να ξεκοπούν από τις τελευταίες σύγχρονες κατακτήσεις των επιστημόνων-ερευνητών, που είναι απαραίτητες για την υγεία τους και έτσι τους καταδικάζει σε μαρασμό.

Συνάδελφοι-ες, θα μείνουμε απαθείς στο έγκλημα που διαπράττετε; Όχι, θα μπούμε μπροστά, πριν είναι πολύ αργά. Άλλη λύση δεν υπάρχει, παρά μόνο η οργανωμένη αντίδραση για να παλέψουμε αυτή την πολιτική.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε, ώστε να οργανώσουμε την αντίδραση μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να βάζει σε κίνδυνο την ζωή των συνανθρώπων μας, των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΟΔΟΣ ΔΑΒΑΚΗ ΚΑΙ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΥΣΑ

Μοιράσου το άρθρο!