Ανακοινώσεις Φορέων

22/11/2011 - 11:39

To ΠΕΚ για τη λήξη σύμβασης του ιατρού αιμοδοσίας

Με αφορμή έγγραφο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, το οποίο αναφέρεται στην λήξη σύμβασης της ιατρού του Σταθμού αιμοδοσίας Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Επισημαίνουμε ότι η αιμοδοσία αποτελεί πηγή ζωής για κοινωνικές ομάδες που σε τακτά διαστήματα την έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν και να αποσβέσουν τις συνέπειες κάποιας χρόνιας ασθένειας, αλλά όχι μόνο. Είναι και σωτήρια ακόμη και για διάφορες επιπλοκές στην υγεία που προκαλούν αιμορραγία, αλλά και τα πάσης φύσης τροχαία ή άλλα ατυχήματα.

  Όμως για να υπάρχει επάρκεια αίματος, το οποίο πρόθυμα με ιδιαίτερη ευαισθησία και ανιδιοτέλεια, καθημερινά το παρέχουν εκατοντάδες αιμοδότες στο νομό μας, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει γιατρός  στο σταθμό αιμοδοσίας σε καθημερινή βάση και όχι μόνο. Χρειάζεται να υπάρχουν και τα υλικοτεχνικά μέσα. Όπως μας πληροφορούν, τώρα τελευταία δεν υπάρχουν και ασκοί για να γίνει η αιμοληψία. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!

  Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή των εργαζομένων του νομού και των οικογενειών τους, άσχετα αν συνεχώς, ή περιστασιακά υπάρχει αναγκαιότητα αυτή του ζωτικού δώρου ζωής των εθελοντών αιμοδοτών, που το ονομάζουμε αίμα.

   Απαιτούμε, άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίας διορισμού γιατρού, που έχει προκηρυχτεί από τις διαδικασίες που προβλέπονται ως νόμιμες. Άσχετα αν για εμάς κανένας νόμος δεν μπορεί να υπερτερεί μπροστά στην ζωή και την σωματική ακεραιότητα των συνανθρώπων μας.

  Άμεση παράκαμψη κάθε γραφειοκρατικής διαδικασίας, ώστε να προμηθευτεί το τμήμα υλικοτεχνικό και φαρμακευτικό υλικό, απαραίτητο για την αιμοδοσία. Είναι ζωτική ανάγκη των εργαζομένων και όλου του λαού του νομού και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προνοεί γι’ αυτά.

  Θεωρούμε έγκλημα τις όποιες ελλείψεις και αδυναμίες παρουσιάζονται στο όνομα των ελλειμμάτων και της καπιταλιστικής κρίσης, στον τομέα της εθελοντικής και ανιδιοτελής αιμοδοσίας που είναι η πιο ευγενική προσφορά και αναντικατάστατη!!!

  Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι αναξιοπαθούντες κοινωνικές ομάδες, ή άτομα που γι’ αυτά το αίμα είναι ανάγκη. Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι τυχόν συμπολίτες μας που έπαθαν κάποιο ατύχημα, ή έχουν κάποιο πρόβλημα και θα χρειαστούν αίμα.

   Την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία που την δημιούργησε. Τα ελλείμματα να τα πληρώσουν τα κόμματα που την υπηρέτησαν, με κούρεμα των ψήφων τους και όχι με το κούρεμα των παροχών υγείας.

   Καλούμε τους εργαζόμενους, πιο μαζικά να προσφέρουν αυτό το δώρο ζωής που λέγεται αίμα. Να αγωνίζονται οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους για:  Αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας και κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.

Κατάργηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και στο χώρο της υγείας πρόνοιας.

Μοιράσου το άρθρο!