Ανακοινώσεις Φορέων

17/10/2011 - 08:02

Ψήφισμα κατοίκων Πλωμαρίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Πλωμάρι 15-10-2011

Στο Πλωμάρι το Σάββατο 15.10.2011 και ώρα 19.30 πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία Πλωμαρίου συλλαλητήριο, με πολύ μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του Πλωμαρίου και των χωριών του, με θέμα την επικείμενη κατάργηση ή υποβάθμιση σχεδόν όλων των υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Ειρηνοδικείο, Αστυνομικό Τμήμα, Εθνική και Αγροτική Τράπεζα) που εδρεύουν στη πόλη μας.

Κατά το Συλλαλητήριο ενημερώθηκαν οι κάτοικοι και διατυπώθηκαν προτάσεις για τη συνέχιση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων. Μετά το πέρας των τοποθετήσεων και προτάσεων που διατυπώθηκαν στο Συλλαλητήριο, προτάθηκαν και απαιτήθηκαν τα παρακάτω:

1.-Η σύσσωμη παραίτηση όλων των μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) όλων των συνδυασμών που έλαβαν μέρος στις δημοτικές εκλογές του 2010 εφόσον καταργηθεί ή υποβαθμισθεί έστω και μία υπηρεσία από τις υφιστάμενες στη πόλης μας, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανατροπή της κοινωνικής και οικονομικής προοπτικής και κατ’ επέκταση σε διάλυση- ερήμωση και εγκατάλειψη αυτής.

2.-Η κατάργηση του εκτρώματος του ενός Δήμου στη Λέσβο και η δημιουργία οπωσδήποτε και ενός Δήμου στο νότιο τμήμα του νησιού, αναγκαιότητα ιστορική, πολιτισμική, κοινωνική αλλά κυρίως λειτουργική (εξάλλου υπάρχει συμφωνία και κοινό ψήφισμα όλων των τέως Δήμων νότιας Λέσβου προς αυτή την κατεύθυνση). Επειδή όλα τα προβλήματα που επακολουθούν ανεξάρτητα από τις ικανότητες και καλές προθέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης εφαρμογής του Καλλικράτη στο τόπο μας.

3.-Η επιτέλους έμπρακτη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων της Λέσβου, καθώς και την άμεση αναγωγή των αιτημάτων μας αυτών σε καθολικά αιτήματα της Λέσβου.

4.-Η σύσταση επιτροπής αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας η οποία θα αναλάβει να παραδώσει το παρόν ψήφισμα σε όλους τους αποδέκτες, να προωθήσει τα αιτήματα και να καθορίσει πάντοτε μαζί με αποφάσεις λαϊκής συνέλευσης κάθε μορφή αντίδρασης και αγώνα.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Πλωμαρίου.

Μοιράσου το άρθρο!