Ανακοινώσεις Φορέων

13/02/2012 - 21:19

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί στο Ε.Σ.Υ. Λέσβου (Νοσοκομείο, Κ.Υγείας)

yle="text-align:justify;">Σήμερα  13/02/2012 έγινε νέα Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου. Τέθηκαν σε συζήτηση οι προτάσεις της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, σύμφωνα με τις οποίες το κονδύλι για τις εφημερίες του 2012 αυξάνεται από 2,5 σε 3,4 εκατ και είναι πλέον μειωμένο κατά 4,2% σε σχέση με πέρυσι. Επίσης η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ δεσμεύθηκε να συνεχίσει να καλύπτει τις πρόσθετες εφημερίες που θα γίνονται, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Η συνέλευση μετά από συζήτηση και με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε:

1) Θεωρούμε θετικές τις δεσμεύσεις της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, για τα κονδύλια των εφημεριών.

2) Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση ένταξη του Βοστανείου και του ΚΥ Πλωμαρίου στη Γ' Ζώνη και αντίστοιχη αναπροσαρμογή του κονδυλίου για τις επιπλέον εφημερίες. Ένα αίτημα που ενώ όλοι έχουν δεχθεί ότι είναι δίκαιο και έχουν υποσχεθεί να ικανοποιήσουν, δεν έχει υλοποιηθεί.

3) Σταματάμε την ταχτική λειτουργία του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Ιατρείων συμμετέχοντας στις καθημερινές στάσεις εργασίας, από τις 9πμ έως. 1μμ. μέχρι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα δεν θα γίνονται τα ταχτικά ιατρεία, τα προγραμματισμένα χειρουργεία, οι προγραμματισμένες εξετάσεις και η ταχτική συνταγογράφηση.

4) Οι εφημερεύοντες ορίζονται προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

5) Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, για εκτίμηση της κατάστασης.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!