Ανακοινώσεις Φορέων

03/01/2012 - 13:09

ΕΣΗΕΠΗΝ: Απεργία στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ'' την Πέμπτη 5/01/ 2012 για την Πέλλη Γιακουμή

yle="text-align:justify;">Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Πέλλης Γιακουμή από την εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης.

Δυο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά η ιδιοκτησία της εφημερίδας, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ηθικής και δικαίου, ανακοίνωσε στην συνάδελφο ότι απολύεται, με την αιτιολογία ότι οι υπηρεσίες της – κανονική αμοιβή και ασφάλιση- είναι πλέον «ακριβές» και επισύρουν μεγάλο κόστος για την επιχείρηση.

Δυστυχώς, στο όνομα της κρίσης οι εργοδότες εξακολουθούν να πορεύονται αταλάντευτα στον δρόμο της σταθερής μετακύλισης των όποιων συνεπειών αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων, με μόνο σκοπό την διατήρηση των κερδών τους. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα ανατρέπονται, κατακτήσεις δεκαετιών καταρρέουν, η δε στοιχειωδώς αξιοπρεπής αμοιβή και η κατοχυρωμένη κοινωνική ασφάλιση θεωρούνται από τους εργοδότες περίπου ως «είδη πολυτελείας». Σ’ όλα αυτά τεράστια είναι η ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων που με τις πολιτικές τους διαμορφώνουν ένα περιβάλλον εργοδοτικής ασυδοσίας, ευνοώντας ή και ακόμα ενθαρρύνοντας τις απολύσεις και αποσαθρώνοντας με τον τρόπο αυτό τον κοινωνικό ιστό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καλεί το σύνολο των συναδέλφων σε εγρήγορση και αγωνιστική επαγρύπνηση. Το μπαράζ των απολύσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την ιδιοκτησία της εφημερίδας να ανακαλέσει την απόλυση  της συναδέλφου Πέλλης Γιακουμή,  ειδάλλως κηρύσσει 24ωρη απεργία στην εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης, για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012.

Μόνο μας όπλο είναι η ισχυρή και αποφασιστική απάντηση σε όλους εκείνους που με σημαία τους την αυθαιρεσία επιχειρούν να υποβιβάσουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δουλοπάροικους.   

Μοιράσου το άρθρο!