Ανακοινώσεις Φορέων

13/12/2011 - 21:45

Συμπαράσταση ΠΕΚ στον αγώνα εργαζομένων στα ΜΜΕ

yle="text-align:justify;">Εδώ και αρκετές βδομάδες οι εργαζόμενοι τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απεργούν διεκδικώντας να παραμείνει ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας στα δημόσια ΜΜΕ. Να σταματήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να καταργηθεί ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας της ΕΡΑ Αιγαίου και γενικά στους συναδέλφους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ, που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, κληρονόμος και συνεχιστής του αντιλαϊκού έργου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., ανέλαβε την ευθύνη να εφαρμόσει ότι πιο αντιλαϊκό μετρο μπορούσε να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους.
Πιστεύουν ότι ενωμένα τα κόμματα της πλουτοκρατίας θα μπορέσουν να περάσουν ευκολότερα τα μέτρα, που εδώ και χρόνια είχαν στα συρτάρια τους και σήμερα με τα νομοσχέδια, που σαν μια γροθιά οι βουλευτές των κομμάτων τους ψηφίζουν στη Βουλή, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο που να θυμίζει δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο που να θυμίζει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Δεν αφήνουν καμιά δραστηριότητα που να έχει δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.
Αυτή την επίθεση δέχονται σήμερα και τα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτή την επίθεση δέχονται και εργαζόμενοι στα Δημόσια ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, με όποια σχέση εργασίας.
Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους καλεί να συντονίσουν τα βήματά τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες, να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Να απομονώσουν τις όποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο που τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη στα αντιδραστικά αντιλαϊκά σχέδια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Να μην περάσει η εργασιακή εφεδρεία.
Να μην περάσει το ενιαίο μισθολόγιο
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, με όποια σχέση εργασίας δουλεύουν.
Όχι στην καπιταλιστική ιδιοκτησία των συχνοτήτων στη τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Μοιράσου το άρθρο!