Ανακοινώσεις Φορέων

30/06/2011 - 16:28

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011: ενημερωτική συνάντηση για τα τουριστικά καταλύματα και τις κλιματικές αλλαγές

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προωθώντας τη δική της προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και για τη βελτίωση των όρων και συνθηκών λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων των νησιών της, συμμετέχει ως Συντονιστής-Εταίρος στο Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο «CARBONTOUR-Στρατηγικός Σχεδιασμός προς ένα Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα στον τομέα των Τουριστικών Καταλυμάτων». Τη Δευτέρα 4/7 και ώρα 09:30-12:30 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για τη μείωση της συμβολής των τουριστικών καταλυμάτων στις κλιματικές αλλαγές, στο συνεδριακό χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου-Λήμνου στη Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για το έργο και τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής μας αλλά και στην ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός εργαλείου το οποίο θα βοηθήσει τα τουριστικά καταλύματα του Βορείου Αιγαίου και της Κύπρου να αναγνωρίσουν και να ποσοτικοποιήσουν τις κύριες δραστηριότητες οι οποίες συμβάλλουν στις εκπομπές του CO2, ώστε να ληφθούν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών και τη συνεπακόλουθη  μείωση των λειτουργικών τους εξόδων. Εταίροι του έργου είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η εταιρεία ΕΠΤΑ Σύμβουλοι-Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων, η Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, το ξενοδοχείο Aeolian Village από τη Λέσβο, και το ξενοδοχείο Mayfair της Πάφου.

Μοιράσου το άρθρο!