Ανακοινώσεις Φορέων

03/04/2012 - 01:00

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Πλωμαρίου για το παρεμπόριο (Ακούει κάνεις;)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πλωμαρίου, απέστειλε σε όλους του αρμόδιου φορείς την παρακάτω αναφορά, που συνέταξε ο Δικηγόρος του, σχετικά με το παραεμπόριο. Αναμένουμε τις ενέργειες των υπευθύνων.

ΑΝΑΦΟΡΑ Του Εμπορικού Συλλόγου Πλωμαρίου που εδρεύει στο Πλωμάρι και νόμιμα εκπροσωπείται.

1.-ΠΡΟΣ ΤΟ Α.Τ. ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 2.-ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 3.-ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ 4.-ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Προφανώς γνωρίζετε διά των επαλειμμένων προφορικών διαμαρτυριών μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της κωμοπόλεως Πλωμαρίου Λέσβου από την αυθαίρετη, παράνομη, ανθυγιεινή και δίχως κανένα έλεγχο διακίνηση καταναλωτικών ειδών, εμπορευμάτων και τροφίμων από διαφόρους πλανόδιους εμπόρους ελληνικής και μη καταγωγής σε όλο το Πλωμάρι και ειδικότερα στην κεντρική πλατεία Πλωμαρίου.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλα τα μέλη του συλλόγου μας, καταστηματάρχες, έμποροι, έμποροι ειδών ρουχισμού, παντοπώλες, οπωρολαχανοπώλες, διατηρούν νόμιμα καταστήματα, πληρώνουν φόρους στο Ελληνικό κράτος, ασφαλιστικές, εισφορές, λειτουργούν νόμιμα, σύμφωνα με το ισχύον ωράριο, σε μία περιοχή που το χειμώνα πάσχει από έλλειψη κόσμου και κίνησης το δε καλοκαίρι έχει περιοριστεί πλέον σε περίοδο 30 ημερών, πλέον δε λόγω οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.

Γίνεται κατανοητό ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται τη ανοχή και σιωπή των αστυνομικών, λιμενικών και δημοτικών αρχών του τόπου η ελεύθερη, χωρίς νόμιμες διατυπώσεις και χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο διακίνηση εμπορευμάτων και πάσης φύσεως καταναλωτικών ειδών και μάλιστα τροφίμων καθημερινής κατανάλωσης ακόμη και ευαλοίωτων με αυτοκίνητα, με τρίκυκλα και με μηχανάκια, σε χώρους μη προβλεπόμενους (λαϊκή αγορά, ψαραγορά), σε ημέρες μη προβλεπόμενες, από πάσης φύσεως αγνώστους, διότι έτσι θέτεται σε κίνδυνο και η υγεία του καταναλωτικού κοινού του Πλωμαρίου και η τσέπη του αφού ο καθένας πλανόδιος, χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς ταμειακή, χωρίς παραστατικά αγοράς ή παραγωγής των εμπορευμάτων που διαθέτει, χωρίς κατάλληλη συσκευασία των ειδών, χωρίς ταμπέλες χωρίς τίποτε, πωλεί, σε όποια τιμή επιθυμεί και αναλόγως ποιον έχει μπροστά του. Από τη μία πλευρά το Κράτος προσπαθεί να διασφαλίσει τα έσοδα του, από την άλλη επιτρέπει την απώλεια τους.

Τοιουτοτρόπως καλλιεργείται η ασυδοσία, αποδυναμώνεται και εμπαίζεται η έννομη τάξη και υμείς, καλλιεργείται ο αθέμιτος ανταγωνισμός και κατά συνέπεια, η εξαφάνιση όλων ημών αφού κατά τον τρόπο που δεν ενεργείτε θα αναγκασθούμε να κλείσουμε τα μαγαζιά μας οδηγούμενοι σε οικονομικό μαρασμό και θα είσθε υπεύθυνοι εσείς αφού κωφεύετε στις διαμαρτυρίες μας.

Το Πλωμάρι έχει πλέον καταντήσει μία παράνομη λαϊκή αγορά, ένα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ παράνομο λαϊκό παζάρι, η χαρά όλων των πλανόδιων, των παράνομων, ντόπιων και μη, ακόμη και Κινέζων, σε καθημερινή βάση, προκλητικά απόντος του Κράτους και του Δήμου, απόντων των ελεγκτικών οργάνων και μηχανισμών.

Επειδή η κατάσταση και η υπομονή μας έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο σας καλούμε άμεσα να εφαρμόζετε καθημερινά την ισχύουσα νομοθεσία ως έχετε καθήκον και υποχρέωση, ήτοι:

α)τις των διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν.2960/2001, Α΄265), σύμφωνα με τον οποίον τα κάθε είδους εμπορεύματα, τα οποία διακινούνται στην αγορά με οποιονδήποτε τρόπο και τα οποία, είτε συνιστούν παράνομη απομίμηση προϊόντων, είτε κυκλοφορούν κατά παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Π.Δ. 186/1992, Φ.Ε.Κ. 84/Α), είτε αυτός που τα διαθέτει δεν κατέχει την απαιτούμενη άδεια ή τα νόμιμα παραστατικά, κατάσχονται και καταστρέφονται άμεσα, με κάθε πρόσφορο τρόπο, υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του παρόντος, β) τις διατάξεις του Ν. 2323/1995 περί κατάσχεσης των προϊόντων του Υπαιθρίου Εμπορίου η οποία επιβάλλεται από τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου του άρθρου 7α του Ν. 2323/1995 «Υπαίθριο εμπόριο και άλλες διατάξεις» (Α΄145), όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με την παράγραφο 13 του άρθρου 13 του ν. 3557/2007 ή από τη Δημοτική Αστυνομία ή από το Σ.Δ.Ο.Ε., ενώ αυτών που βρίσκονται σε αποθηκευτικούς εν γένει χώρους, στεγασμένους ή μη, συμπεριλαμβανομένων και χώρων αυτοκινούμενων μέσων, επιβάλλεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Για την εφαρμογή αυτής της παραγράφου παρέχεται η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τα άρθρα 159 έως 162 του Π.Δ. 141/1991 «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης υπηρεσιών» (Α΄ 58), όταν και όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη. γ) τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. «ΕΓΚ K1-//2011: ΕΓΚ.Γ.Γ.ΕΜΠ 21/9/11:Κατάσχεση-Καταστροφή προιόντων παρεμπορίου».

Παρακαλούμε όπως προκειμένου να παύσει η ασυδοσία του παραεμπορίου να πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι σε όλο το Πλωμάρι, να βεβαιώνονται οι δέουσες παραβάσεις, να αποσπασθεί προσωπικό εκ της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο τη συνδρομή των λοιπών αρμοδίων οργάνων θα προβαίνει σε κατάσχεση και καταστροφή των προϊόντων. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.

Πλωμάρι 27.3.2012 Ο Αναφέρων Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

----------

πηγη:http://www.plomarinews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ