Ανακοινώσεις Φορέων

08/12/2011 - 14:18

Ετήσια Συνέλευση Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας

     Πραγματοποιήθηκε χτες 7 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο Μήθυμνας η πρώτη ετήσια γενική συνέλευση του φορέα τουρισμού Μήθυμνας μετά την ίδρυσή του.

Στη συνέλευση έγινε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της δράσης του φορέα, προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά και ψηφίστηκε ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρείας.

Ο φορέας έχει επιτελέσει ένα σημαντικό έργο σε λίγους μήνες από την ίδρυσή του  όπως η ενοικίαση χώρου και η στελέχωση και οργάνωση του γραφείου.

Η διαφημιστική προβολή της περιοχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η φιλοξενία διάφορων τηλεοπτικών καναλιών και εκπομπών όπως της ιταλικής τηλεόρασης RAI, της σουηδικής τηλεόρασης, της εκπομπής της ΕΤ 3 «ο τόπος και το τραγούδι» (μια πρωτοβουλία του συλλόγου χορευτικών χορών της Μήθυμνας), την υποστήριξη του fool moon art fesrival, την φιλοξενία  δημοσιογράφων κλπ.

Δημιούργησε μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό το brand name (σήμα και σλόγκαν) της περιοχής το οποίο είναι το παρακάτω στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

     Οργάνωσε διάφορες πρωτοβουλίες όπως την ημέρα του εθελοντισμού, την διακίνηση ερωτηματολογίου για τους επισκέπτες της περιοχής, την σήμανση χώρων με αξιόλογο τουριστικό ενδιαφέρον, την σήμανση αρχαιολογικών χώρων σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, κλπ.

Έχει καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας με συμπράττοντα φορέα την περιφέρεια για τις δράσεις του περιβάλλοντος, της αντιπυρικής προστασίας και του πολιτισμού.

Έχει αποκτήσει την διαχειριστική επάρκεια τύπου Γ για την εκτέλεση προγραμμάτων όπως το παραπάνω.

     Ένα σημαντικό κομμάτι το οποίο συζητήθηκε και ψηφίστηκε από την συνέλευση είναι ο εσωτερικός οργανισμός του φορέα, ο κώδικας δεοντολογίας και η δημιουργία θεματικών ενοτήτων και ομάδων δουλειάς.

Δημιουργούνται οι παρακάτω θεματικές ενότητες με τις αντίστοιχες ομάδες έργου που θα είναι πενταμελές ή εφταμελές ανάλογα το αντικείμενο:

1. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, με σκοπό την οργάνωση και πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, οργάνωση εκθέσεων κλπ.

2. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, με σκοπό την οργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών σχετικά με δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, την ανακύκλωση, την καθαριότητα, τον καλλωπισμό και την ανάδειξη χώρων, κλπ.

3. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ η οποία θα επιμελείται με την προβολή σε κάθε είδος διαφημιστικού μέσου  που χρησιμοποιεί ο φορέας για να προβάλει την περιοχή.

4. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ σύμφωνα με τους όρους που θα θέτει το κάθε πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιεί η εταιρεία.

5.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ η οποία θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει σε μεγάλα έργα υποδομής που έχουν άμεση σχέση με την τουριστική, οικονομική, πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής ( πύλη εισόδου τουριστών, κατασκευή μουσείου κλπ).

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό έργων για το  2012.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του διαδραστικού site του φορέα το οποίο θα αναπτυχθεί σε όλες τις γλώσσες που ενδιαφέρουν την περιοχή. Η δημιουργία εντύπων διαφημιστικής προβολής στην ελληνική, αγγλική, ολλανδική και τουρκική γλώσσα.

Η συμμετοχή του φορέα στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης με την ενοικίαση  δικού του περιπτέρου.

Η συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

Διαφημιστικές καταχωρήσεις στην αγγλική και τουρκική τουριστική αγορά.

Διαφημιστική προβολή στην ελληνική αγορά για το 2012.

Η χρηματοδότηση δράσεων για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Η διοργάνωση και φέτος της εβδομάδας επιμόρφωσης με μια σειρά διαφορετικών ημερίδων.

Στις ψηφοφορίες που έγιναν ψηφίστηκαν ο εσωτερικός κανονισμός του φορέα, ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός και εκλέχθηκε η τριμελής επιτροπή κώδικα και δεοντολογίας.

Τέλος το συμβούλιο ευχαρίστησε τα μέλη του φορέα για μια σειρά από φιλοξενίες που παρείχαν πετυχαίνοντας να προβάλετε η περιοχή με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Μοιράσου το άρθρο!