Ανακοινώσεις Φορέων

02/11/2011 - 13:44

Αγωνιστικό Ψήφισμα Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου

Όλοι εμείς οι 56 παρευρισκόμενοι στη συνέλευση του Δικτύου Προέδρων και Συμβούλων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του δήμου Λέσβου, μετά από λεπτομερή ενημέρωση γύρω από το σοβαρό θέμα της κατάργησης δημοσίων υπηρεσιών ( ΔΟΥ ) και ΝΠΔΔ ( υποκαταστήματα ΙΚΑ ) σε κομβικές περιοχές του νησιού μας ( Πλωμάρι, Μήθυμνα, Παπάδος  ) ,που αποτελεί ενδεικτική ενέργεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής ερήμωσης της υπαίθρου και της παραπέρα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπατριωτών μας , αφού διαπιστώσαμε ότι στη λήψη τέτοιων αποφάσεων δημιουργίας συνθηκών πλήρους συγκεντρωτισμού εξουσιών στην πόλη της Μυτιλήνης :

1. Δεν λαμβάνεται υπόψη το τεκμήριο της μεγάλης έκτασης του Καλλικρατείου δήμου και τη δυσκολία μετακίνησης των συμπατριωτών μας για την διοικητική τους εξυπηρέτηση.

2. Τις συνθήκες ερήμωσης και απομόνωσης ορισμένων περιοχών του νησιού μας ( Περιοχή περιφέρειας Πλωμαρίου ).

3. Τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί αναγέννησης της υπαίθρου με την εφαρμογή της νέας διοικητικής δομής του σχεδίου Καλλικράτης.

Αποφασίζουμε ομόφωνα και :

1. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εφαρμοζόμενη πολιτική συρρίκνωσης των δημόσιων κ.λ.π. υπηρεσιών της υπαίθρου της Λέσβου και τη δημιουργία του υπερσυγκεντρωτικού κράτους της πρωτεύουσας

2. Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στις ενέργειες των συμπατριωτών μας για διατήρηση των αυτονόητων .

3. Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των Πλωμαριτών ,και θα είμαστε αλληλέγγυοι όταν αγωνίζονται με κάθε νόμιμο μέσο και διαδηλώνουν τη θέλησή τους για καλύτερη ζωή στον τόπο τους,  αντιστεκόμενοι στις προσπάθειες υποβιβασμού της περιοχής τους .

      Επιπλέον στηρίζουμε την πρωτοβουλία των συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Ελευθερίας Καραβατάκη και Κωνσταντίνας Λιόλιου και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, καθώς και τα καταστήματα, να προσφέρουν τρόφιμα και είδη ρουχισμού, τα οποία και θα συγκεντρώνονται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης καθ’ όλο το μήνα Νοέμβριο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.για να διατεθούν σε άπορες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Μοιράσου το άρθρο!