Ανακοινώσεις Φορέων

27/12/2010 - 14:23

H μελέτη για την ανάπλαση των "Φιλανθρωπικών" έγινε...Χρήματα θα βρεθούν;

Ολοκληρώθηκε η μελέτη που είχε αναλάβει να εκπονήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου για την ανάπλαση των όψεων του κτιρίου των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης που βρίσκεται έναντι του Ιερού Ναού Αγ. Θεράποντα Μυτιλήνης. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Προέδρου των ΦΚΜ, Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβου

για την εκπόνηση της μελέτης, το οποίο συζητήθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα με το Νομάρχη Παύλο Βογιατζή, στην οποία συμμετείχαν ο Αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης και η Προϊσταμένη του τμήματος Κτιριακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Λέσβου Χριστίνα Αναγνωστοπούλου. Για το λόγο αυτό καταρτίσθηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου και των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης. Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, με τη συνεργασία της Αρχιτέκτων Μηχανικού Ιωάννας Βαλλίνα.

Αντικείμενο της μελέτης που εκπονήθηκε είναι η ανάπλαση των όψεων του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης και χρήζει παρεμβάσεων για τη συντήρηση και ανάδειξη των όψεων του. Στο κτίριο σήμερα στεγάζονται το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο Μυτιλήνης, τα Γραφεία των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων, Υπηρεσίες της Ν.Α. Λέσβου και Υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης .

Στο πλαίσιο της μελέτης μελετήθηκαν επίσης, σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Κλασσικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, τρόποι για τη συντήρηση και ανάδειξη των ψηφιδωτών που βρίσκονται παραπλεύρως του κτιρίου και δεν έχουν αναδειχθεί. Μετά την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας, θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για τη χρηματοδότηση του έργου.

Σε δήλωσή του ο Αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, τονίζει:

«Μια εξαιρετική παρέμβαση μπορεί να υλοποιηθεί με τη συγκεκριμένη μελέτη, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης της Μυτιλήνης. Η υλοποίηση της εν λόγω παρέμβασης πιστεύω ότι θα πρέπει να ενταχθεί στο Πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν στην πόλη της Μυτιλήνης με τη χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος

Μοιράσου το άρθρο!