Ανακοινώσεις Φορέων

17/05/2011 - 15:18

Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο για το Βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ. Κοραντή: πρόσωπο πνευματικής ανεπάρκειας

Επιτέλους άρχισαν οι αντιδράσεις για τη μεγάλη προσβολή που είχαμε την τύχη να λάβουμε από το Βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ.  κ Κοραντή. Καταπέλτης η ανακοίνωση της Συνύπαρξης στο Αιγαίο.

Τα μέλη της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», διαβάσαμε την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Κοραντής, σχετικά με την ανάπτυξη πολιτιστικών, εμπορικών, τουριστικών κλπ. δραστηριοτήτων τοπικών φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου με αντίστοιχους φορείς γειτονικών περιοχών της Τουρκίας.

          Δεν αγανακτήσαμε με το περιεχόμενό της.  Αισθανθήκαμε μεγάλη ντροπή, που η χώρα μας έχει χρησιμοποιήσει πρόσωπα τέτοιας πνευματικής και υπηρεσιακής ανεπάρκειας σε ανώτατα διπλωματικά αξιώματα και δημόσιες θέσεις προς βλάβη των εθνικών μας συμφερόντων.

          Ο τέως πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα καλύτερα να απολογηθεί για την χορήγηση βίζας εισόδου στη χώρα μας του Τούρκου σημαιοφόρου των Ιμίων.  Ως διοικητής της ΕΥΠ από το 2004 ως το 2009, όφειλε να γνωρίζει τις δραστηριότητες και «το ποιόν», όπως αναφέρει, των ανθρώπων της Λέσβου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών, επιχειρηματικών φορέων κλπ. που έχουν καταβάλλει τις τελευταίες δεκαετίες σημαντικές προσπάθειες αλληλογνωριμίας, φιλίας & συνεργασίας μεταξύ των πολιτών των δύο ακτών του Αιγαίου, με αμοιβαίο όφελος.  Άς αναζητήσει ο κ. Κοραντής μυστικά κονδύλια και χρηματοδοτήσεις στις υπηρεσίες τις οποίες διοίκησε στο παρελθόν και ας ελέγξει πόσα από αυτά εξυπηρέτησαν τα εθνικά συμφέροντα ή έβλαψαν την αμοιβαία κατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή μας.

          Πληροφορούμε τον κ. Κοραντή ότι οι τοπικές κοινωνίες του Αιγαίου, πέρα και πάνω από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, χαρακτηρίζονται από ισχυρή συνοχή και γνωρίζουν να υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα καλύτερα από τον καθένα. Όταν αναπτύσσουν κοινές δραστηριότητες με τους Τούρκους γείτονες δεν κάνουν εξωτερική πολιτική, αλλά προωθούν τις ιδέες της ειρήνης και της συνεργασίας με καλόπιστους συνομιλητές.

          Τέλος, πληροφορούμε ότι κανένας Κοραντής, όσο στενόμυαλος και ανεπαρκής κι αν είναι, δεν πρόκειται να διαχωρίσει τους Λέσβιους και τους άλλους κατοίκους των νησιών μας σε πατριώτες και μη.  Η διάσπαση της ψυχικής ενότητας των νησιωτών που προσδοκά ο κ. Κοραντής, δεν έχει πέραση μεταξύ των συμπολιτών μας.

Μοιράσου το άρθρο!