Ανακοινώσεις Φορέων

07/10/2019 - 19:32

12 Νοέμβρη η μεγάλη δίκη στη Μυτιλήνη: 58 κατηγορούμενοι

1.      Το τριμελές κακουργιοδικείο για την δίκη της υπόθεσης Μπεμπεδέλη αποφάσισε: Την ενοχή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, του δανειολήπτη και των στελεχών πλην τριών περιπτώσεων.

2.    Αρκετά αποκαλύφθηκαν από την ακροαματική διαδικασία. Δεν τηρούσαν την νομιμότητα  τραπεζικής λειτουργίας, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα συμφέροντα των μεριδιούχων . Οι ιδέες και οι αρχές του συνεταιρίζεσθαι πνίγηκαν σε θαλασσοδάνεια και παρατυπίες. Έκλεψαν ουσιαστικά  τα μερίδια και  έλειψε ο σεβασμός στις αποταμιεύσεις χιλιάδων μεριδιούχων της Λέσβου της Λήμνου και της Χίου.

3.        Η απόδοση της δικαιοσύνης θα συνεχιστεί με άλλες δύο δίκες. Η μεγάλη με 58 κατηγορούμενους θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα βάλει βαθιά το νυστέρι  να αποδοθούν οι ευθύνες για τις παρανομίες και την χρεωκοπία της συνεταιριστικής Τράπεζας αλλά και την ηθική δικαίωση των μεριδιούχων και της τοπικής κοινωνίας.

4.     Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα για την μη καταβολή στο δημόσιο του διπλάσιου της αξίας κάθε μερίδας από τους μεριδιούχους για να καλύψουν ζημιές που δεν ευθύνονται. Για την οικονομική αποζημίωση των χαμένων μεριδίων για όλους τους μεριδιούχους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει επαφές ναι τους βουλευτές Λέσβου και  Χίου με τους  Δημάρχους Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου  και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, για την συμπαράσταση στα Δίκαια αιτήματα.

5 .  Να να συντονιστεί ο αγώνας μας με τους μεριδιούχους και άλλων συνεταιριστικών τραπεζών που έκλεισαν με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

6. Αποφάσισε να γίνει γενική συνέλευση τον Νοέμβριο για να αποφασίσουν οι μεριδιούχοι τα επόμενα βήματα του συλλόγου.

7. Καλεί όλους τους μεριδιούχους της συνεταιριστικής Τράπεζας από τη Λέσβο την Λήμνο και τη Χίο να εγγραφούν και να πλαισιώσουν το σύλλογό μας για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 

Μοιράσου το άρθρο!