Ανακοινώσεις Φορέων

22/03/2024 - 10:38

4 σημαντικά αιτήματα - αποφάσεις από τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών-τοπικό τμήμα Λέσβου

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών-τοπικό τμήμα Λέσβου, συγκάλεσε  Γενική συνέλευση, στις 13 Μαρτίου 2024 στα γραφεία του ΤΕΕ ΒΑ . Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν εκτός από τα μέλη του Συλλόγου, ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας Μυτιλήνης  , η αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΥΔΟΜ Μυτιλήνης , η αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος κατασκευών Δυτικής Λέσβου και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΒΑ . Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν οι λειτουργίες των ΥΔΟΜ του νησιού, οι καθυστερήσεις και η υποστελέχωση των δύο υπηρεσιών οι οποίες οδηγούν σε πολύμηνη ταλαιπωρία μηχανικούς και πολίτες οι οποίοι συνδιαλέγονται μαζί τους αφού, φάκελοι βρίσκονται να στοιβάζονται στα γραφεία των ελάχιστων υπαλλήλων που έχουν απομείνει μετά την συνταξιοδότηση/μετακίνηση προσωπικού. Επίσης συζητήθηκε το θέμα επανακαθορισμού των ελαχίστων αμοιβών με σύγχρονα δεδομένα και η ανάγκη θεσμοθέτησης τους.

 

Μετά από συζήτηση το σώμα αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να ζητήσει από τους δημάρχους Μυτιλήνης Χριστόφα Παναγιώτη και Δυτικής Λέσβου Βέρρο Ταξιάρχη έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις προσλήψεις που έχουν αιτηθεί, όσον αφορά τον αριθμό μηχανικών, την ημερομηνία της αίτησης και με ποιό νόμο ζήτησαν προσωπικό, καθώς επίσης και το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των θέσεων.
  • Να ζητήσει από τους δημάρχους μέχρι την τήρηση του οργανογράμματος κάθε υπηρεσίας να γίνει μετακίνηση 3 μηχανικών σε κάθε ΥΔΟΜ του νησιού με την ανάλογη υποστήριξη τους μέχρι να εκπαιδευτούν για τα καθήκοντα τους.

  • Να ζητήσει από τους αντιδημάρχους πολεοδομίας και περιβάλλοντος κ. Μαρινάτο Σωτήρη και Αλάνη Γεώργιο να υπάρχει μηνιαία ενημέρωση για τον αριθμό αδειών/προεγκρίσεων/βεβαιώσεων όρων δόμησης σε υποβολή/σε έλεγχο/εκδόθηκαν ώστε να ενημερώνονται οι πελάτες από τους εξουσιοδοτημένους μηχανικούς για να την προβλεπόμενη αναμονή των φακέλων τους.
  • Να καλέσει τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες και δημοσίους υπαλλήλους, τα μέλη των άλλων συναφών επαγγελματικών συλλόγων και τους πολίτες που ταλαιπωρούνται με φακέλους σε συμβολική παράσταση έξω από την ΥΔΟΜ Μυτιλήνης την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  στις 12.00 μ.μ. και την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στις 12.00 έξω από την ΥΔΟΜ Καλλονής ώστε το θέμα να λάβει δημοσιότητα.

 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee