Ανακοινώσεις Φορέων

03/11/2016 - 05:49

ΑΔΑ: Όχι στην μεταστέγαση στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

Σ

ΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)

 

Σχετικά με την "πρόθεση"  για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (υπηρεσιακές μονάδες με έδρα τη Μυτιλήνη) σε κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μυτιλήνη, πληροφορηθήκαμε ότι, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με "πρωτοβουλία" ή διαχείριση, της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι, καθώς η "πρόθεση" αυτή έρχεται σε συνέχεια δηλώσεων του Υπουργού κ. Θ.  Δρίτσα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το Σεπτέμβριο του 2015, όπου έθεσε για πρώτη φορά το θέμα της "συνένωσης" των δύο φορέων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, υπό από την πίεση παραγόντων της Γ.Γ. Αιγαίου!!! Όπως είχαμε πει από τότε δημόσια, η πρόταση αυτή υποδήλωνε πλήρη άγνοια σχετικά με το ρόλο και τη δομή των ΑΔ, οι οποίες συγκροτήθηκαν σύμφωνα με το ν. 3852/2010 "Πρόγραμμα Καλλικράτης" για να ασκήσουν τις αρμοδιότητες του κράτους των πρώην κρατικών Περιφερειών, νυν αιρετής αυτοδιοίκησης Β΄ βαθμού (δάση, ύδατα, περιβάλλον, μετανάστευση, έλεγχο νομιμότητας αποφάσεων ΟΤΑ, Τεχνικών Υπηρεσιών Ελέγχου, κληροδοτήματα κ.α.).

     Η προωθούμενη αναγκαστική μετεγκατάσταση θα επιφέρει όχι μόνο χειροτέρευση των ήδη κακών συνθηκών εργασίας αλλά και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού οι ήδη κατακερματισμένες υπηρεσίες της ΑΔΑι, με πραγματικές στεγαστικές ανάγκες τουλάχιστον 540 τ.μ., εξαναγκάζονται να συμπτυχθούν σε διαθέσιμο στη Γ.Γ. Αιγαίο χώρο εμβαδού 330 τετ. μέτρων. Πρέπει να επισημάνουμε εδώ, ότι ο κεντρικός κορμός της υπηρεσίας στην Μυτιλήνη, βρίσκεται σήμερα κατακερματισμένος σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια στις οδούς Σμύρνης, Ικτίνου, Π. Κουντουριώτη, και σήμερα προτείνεται ο παραπέρα κατακερματισμός τους και στην οδό Μ. Ασίας, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο τους αλλά και τους χρήστες των υπηρεσιών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

και α.α.

 

Νίκος Χρυσάφης

Κώστας Βερβέρης

     Θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια μετεγκατάστασης στο συγκεκριμένο χώρο υποκρύπτει μεθοδεύσεις υπονόμευσης  του ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ειδικότερα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, δεν συμβάλει ούτε κατ΄ ελάχιστο στην ενοποίηση των υπηρεσιακών μονάδων της ΑΔΑι, ούτε στη μείωση του κόστους για το δημόσιο αφού το κτίριο που σήμερα στεγάζεται η ΑΔΑι θα επαναχρησιμοποιηθεί απο άλλη δημόσια υπηρεσία. Εύλογα οπότε δημιουργούνται ερωτηματικά!!! 

Οφείλουμε να διαμηνύσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αντίθετοι τόσο με τον παραπέρα κατακερματισμό των υπηρεσιών μας, όσο και με την υποβάθμιση του ρόλου και του έργου που επιτελούμε, σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες για το λαό μας.

Η δια της διολίσθησης διάλυση της δημόσιας διοίκησης ή η μεταφορά κρατικών λειτουργιών στην αυτοδιοίκηση ή σε και σε ιδιώτες δεν μπορεί να εμφανίζεται ως "φιλολαϊκή" ή αντινεοφιλελεύθερη π

Μοιράσου το άρθρο!