Ανακοινώσεις Φορέων

31/03/2014 - 15:57

ΑΔΕΔΥ: Φτάνει πια

style="text-align: justify;"> 
Σχετικά με τη διαθεσιμότητα που ετέθησαν από σήμερα οι οδηγοί των νοσοκομείων και του «Βοστάνειου».
Η Κυβέρνηση μετά την πρόσφατη αποδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το ΠΕΔΥ, και διαμέσου του Μέγα υπερασπιστή των τροϊκανών Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη, εκπληρώνει αγόγγυστα μία προς μία τις υποδείξεις τους, οι οποίες έχουν σαν στόχο να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες, και να απορυθμίσουν ακόμα περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία θέτοντας σε καθεστώς διαθεσιμότητας τους οδηγούς ασθενοφόρων, ανοίγοντας έτσι παράθυρο σε ιδιωτικοποίηση και άλλων υπηρεσιών της υγείας όπως είναι η πλήρη εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών στα ιδιωτικά συμφέροντα. 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Κυβέρνηση που προωθεί τη συνεχή υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων των Νοσοκομείων όλης της χώρας.  Το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους οδηγούς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να συμμετέχουν στους αγώνες της ομοσπονδίας τους και να καταδικάσουν λογικές και πολιτικές που την 30 η Μαρτίου ψηφίζουν στη βουλή το πολυνομοσχέδιο που τους στέλνει σε διαθεσιμότητα και μια κοινωνία ολόκληρη στη φτώχια και τη δυστυχία και την 31η Μαρτίου τους υπόσχονται «εξαιρέσεις» και τους χτυπούν την πλάτη. Πρέπει να πούμε ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ κε Γκρούεζα απ το «Υπάρχει και Φιλότιμο». 
 
Σχετικά με τους σχολικούς φύλακες και την ανάρτηση δύο «λάθος» προσωρινών πινάκων κατάταξης, 19 και 20 Μαρτίου 2014 και ενός «τελικού» 21 Μαρτίου 2014, προκειμένου να δείξει ότι συμμορφώνεται με τις επιταγές της τρόικα στην υλοποίηση των απολύσεων. 
Ένα 8μηνο παλινωδιών, υποκρισίας, καταπάτησης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ψυχολογικής βίας που πολλές φορές κατέληγε στην καταστολή, την σωματική βία, τον εκφοβισμό και τις συλλήψεις, (ξύλο, δακρυγόνα, χημικά, προσαγωγές κ.λπ.) έληξε με τον τρόπο που χαρακτηρίζει την ποιότητα της συγκυβέρνησης, με πανάξιο ενορχηστρωτή τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Απαιτήθηκε ένας Νόμος, μια τροπολογία που αποσύρθηκε και μια άλλη που ψηφίστηκε, αλλά που κατά τα φαινόμενα δεν βόλευε τον «εμπνευστή» της, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να δούμε ως φάρσα μια διαδικασία μηνών που έκλεισε συνοπτικά μέσα σε μια νύχτα. 
 Σε λιγότερο από 24 ώρες, το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας διενήργησε τον έλεγχο πινάκων 1.570 ατόμων αναρτώντας δύο «λανθασμένους» προσωρινούς πίνακες και έναν «τελικό» προκειμένου να ολοκληρωθεί η φαρσοκωμωδία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απολύοντας τους Σχολικούς Φύλακες, όπως εξάλλου έκαναν και άλλοι υπουργοί της συγκυβέρνησης. 
Όσον αφορά στην μετάταξη κάποιων Σχολικών Φυλάκων στα Νοσοκομεία διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά τόσο η ανεπάρκεια, όσο και η παλαιοκομματική, ρουσφετολογική επιδίωξη της κυβέρνησης των «σκληρών» προς τους εργαζόμενους, «βαμβακερών»προς τους τροϊκανούς όπου έστελναν τα «δικά τους παιδιά» για λευκά διαζύγια … 
Καλούμε τους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους, είτε είναι σε διαθεσιμότητα είτε στον προθάλαμό της, είτε όχι, να μην επιτρέψουν την υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς μας, από τους κάθε λογής Γκρούεζες ή Μαυρογιαλούρους «Χωρίς Φιλότιμο». 
Με τον αγώνα μας και τη συμμετοχή μας στους συλλόγους μας, πρέπει να ανατρέψουμε την πολιτική τους και να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.    
 
 

Μοιράσου το άρθρο!