Ανακοινώσεις Φορέων

07/12/2011 - 19:25

ΑΔΕΔΥ Λέσβου για ΟΠΑΔ

yle="text-align:justify;">Οι ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλον προχωρούν σε επισχέσεις των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ. Το γεγονός αυτό όπως είναι επόμενο, θίγει άμεσα χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Αυτό μάλιστα συμβαίνει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, καθώς συμπιέζονται όχι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά και οι δαπάνες και τα πάσης φύσεως έξοδα αυξάνονται διαρκώς, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε και σε αυτές ακόμη τις στοιχειώδεις οικογενειακές μας υποχρεώσεις.

Ο ΟΠΑΔ, παρότι πληρώνουμε κανονικότατα τις εισφορές μας κάθε μήνα, δεν καλύπτει πλέον σειρά ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων! Αιτία είναι το Άρθρο 24 του Ν. 3867/2010, βάσει του οποίου, δεν καλύπτονται «δαπάνες για ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις, αν δεν έχουν κοστολογηθεί με Προεδρικό Διάταγμα...» Όμως τέσσερις σχεδόν μήνες μετά την ψήφιση του παραπάνω νόμου το εν λόγω προεδρικό διάταγμα δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Και έτσι εξετάσεις για τη
διάγνωση σειράς καρκίνων (υπερηχογραφήματα μαστού κλπ), καθώς και εξετάσεις για HIV/AIDS και ηπατίτιδα C που διεξάγονταν σε ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα και κλινικές καθώς και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων πρέπει να τις πληρώνουμε οι ίδιοι. Η μόνη λύση για όσους/ες δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους του ΟΠΑΔ δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τις εξετάσεις μας είναι η προσφυγή μας στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων που εφημερεύουν!

Τα χρέη του ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς έχουν οδηγήσει τους περισσότερους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του οργανισμού.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο όσους από εμάς χρειάζονται ακριβά φάρμακα που η

στέρησή τους μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Η κατάσταση προβλέπεται ότι θα χειροτερέψει μια και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ απειλούν ότι αν ο οργανισμός δε τους δώσει τα χρήματα που τους χρωστάει θα προχωρήσουν σε καταγγελία των συμβάσεών τους. Αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνουμε και τους γιατρούς από την τσέπη μας.

Απαιτούμε:

Άμεση χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΟΠΑΔ ώστε να μπορέσει να καλύψει το χρέος του στους φαρμακοποιούς και στους συμβεβλημένους γιατρούς.

Άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ ώστε να μπορεί να προσφέρει ποιοτική δωρεάν υγεία σε όλο το λαό.

Άμεση έκδοση του προεδρικού διατάγματος που είναι απαραίτητο για την κάλυψη από τον ΟΠΑΔ των ιατρικών εξετάσεων που έχουν κοπεί.

Μοιράσου το άρθρο!