Ανακοινώσεις Φορέων

28/06/2012 - 14:00

Ακτές Λέσβου με απαγόρευση λουτρών σε θαλάσσια νερά

yle="text-align:justify;">Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, απαγορεύονται τα λουτρά στα θαλάσσια νερά των παρακάτω ακτών του Νομού Λέσβου, λόγω εκβολής αποχετευτικών αγωγών.

  1. Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης : α) Από τον εξωτερικό λιμενοβραχίονα του λιμένα Μυτιλήνης μέχρι οικία Κ. Σιφναίου. β) Στην περιοχή που εκτείνεται από την προβλήτα του εργοστασίου Καλαμάρι μέχρι πρώην Δημοτικά σφαγεία σε ζώνη 200μ. από κάθε πλευρά (του σφαγείου). γ) Στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από στροφή Καρά Τεπέ μέχρι λιμάνι Παναγιούδας. δ) Στο ρέμα Παμφίλων που εκβάλει στο Πυρηνελαιουργείο της Ε.Λ.Σ. Λέσβου σε ζώνη 200μ. από την εκβολή του από κάθε πλευρά. ε) Σε ζώνη 300μ. από κάθε πλευρά του στομίου εκβολής του αγωγού εγκατάστασης Βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Δήμου Λέσβου.
  2. Δημοτική Ενότητα Λουτρόπολης Θερμής: Στην εκβολή του ξηροχείμαρρου «εκκλησίας» που βρίσκεται μετά το «Σάρλιτζα», προς Μανταμάδο και εκβάλει στην οικία Βαλέκου σε ζώνη 200μ. από την εκβολή του από κάθε πλευρά.
  3. Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας: Σε ζώνη 200μ. από το στόμιο εκβολής αγωγού λυμάτων από κάθε πλευρά στη θέση «Πλατύς Γυαλός» περιοχής «Ντάπιας».
  4. Δημοτική Ενότητα Καλλονής: Στην εκβολή του ξηροχειμμάρου «Καργάτσι» δ.δ. Παρακοίλων σε ζώνη 200μ. από κάθε πλευρά (εφόσον τα νερά του χειμάρρου καταλήγουν στη θάλασσα).
  5. Δημοτική Ενότητα Ερεσσού – Άντισσας: Σε ζώνη 200μ. από κάθε πλευρά των στομίων εκβολής αγωγών λυμάτων δ.δ. Σιγρίου που βρίσκονται μπροστά από το Λιμεναρχείο και στη Νότια πλευρά του εμπορικού λιμανιού που έχει σχήμα «γάμα» στη μεγάλη πλευρά.
  6. Δημοτική Ενότητα Αγίας Παρασκευής: Σε ζώνη 200μ. από κάθε πλευρά των εκβολών του Περιφερειακού καναλιού Αλυκής Καλλονής.
  7. Δημοτική Ενότητα Ευεργέτουλα: α) Σε ζώνη 200μ. σε κάθε πλευρά από την εκβολή του ρέματος που εκβάλλει στην αριστερή προβλήτα λιμανιού «Ντιπίου». β) Σε ζώνη 200μ. σε κάθε πλευρά από την εκβολή των αγωγών λυμάτων στην περιοχή πηγαδάκι Συκούντας και μεταξύ των κατοικιών Ζήση και Σταυρινού.
  8. Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου: Σε ζώνη 200μ. από κάθε πλευρά του στομίου εκβολής του αγωγού εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού λυμάτων τέως Δήμου Πλωμαρίου.
  9. Δημοτική Ενότητα Γέρας: α) Σε ζώνη 200μ. σε κάθε πλευρά από το λιμάνι Περάματος. β) Σε ζώνη 200μ. σε κάθε πλευρά από την ταβέρνα Χιώτη στο Μάρμαρο Περάματος.
  10. Σε όλα τα λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και μόνιμα αγκυροβόλια.

Επισημαίνεται η ανάγκη ο Δήμος Λέσβου με ευθύνη του να τοποθετήσει απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση.

Η λιμενική αρχή παρακαλείται για την επιτήρηση των σημείων αυτών ώστε οι πινακίδες να μην αφαιρούνται ή καταστρέφονται. 

Μοιράσου το άρθρο!