Ανακοινώσεις Φορέων

12/01/2012 - 14:27

Ανακοίνωση-Κάλεσμα για παρέμβαση στη ΔΕΗ για το χαράτσι-απόδοση ατομικών δηλώσεων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ και ώρα 10.30 π.μ.

Στα γραφεία της ΔΕΗ στο πάρκινγκ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

    Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σαρωτικά και δεν θα έχουν  τελειωμό, θα ακολουθήσουν νέα χειρότερα μέτρα. Έχουν ήδη συμφωνήσει και το εφαρμόζουν καιρό τώρα, πρώτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  η τωρινή  κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ.,ΛΑΟΣ) και τα στηρίγματά τους  Ευρωπαϊκή Ένωση-Τρόικα, όσοι συναινούν για να σωθεί δήθεν η χώρα, να κάνουν τα πάντα για να σωθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρήσεων. Έχουν επιβάλλει ήδη με την πολιτική τους την χρεοκοπία τη δική μας, των εργαζομένων και των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς.

   Οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια ήδη πετάνε στην ανεργία τους εργαζόμενους, ή τους αφήνουν για μήνες απλήρωτους, ενώ όσοι εργάζονται παίρνουν ψίχουλα, καθημερινά σκληρά εργαζόμενοι, με στόχο βέβαια τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

   Πληρώνουμε για την παιδεία, πληρώνουμε για την υγεία, αφαιμάζουν το εισόδημά μας με  τα χαράτσια και τη φοροληστεία, απαιτούν να υποστούμε και άλλες θυσίες μειώνοντας το μισθό μας, εξαναγκάζοντας μας να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά και ταυτόχρονα μας απολύουν καθημερινά.

   Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες μια λύση έχουν. Και αυτή δεν είναι άλλη από την κατάργηση των μέτρων στην πράξη. Από τη μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμών.

    Δεν έχουμε να πληρώσουμε και δεν θέλουμε. Να μπουν εμπόδια στη λεηλασία της ζωής μας στο παρόν και στο μέλλον.

    Καλούμε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 το πρωί μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ για να παραδώσουμε τις δηλώσεις ότι αυτό που πληρώνουμε είναι μόνο το ρεύμα και όχι το χαράτσι.

    Μαζικά και οργανωμένα να αντιδράσουμε δημιουργώντας κίνημα με ταξικό προσανατολισμό που θα συσπειρώσει τον λαϊκό κόσμο ώστε να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Είναι ώρα η εργατική τάξη να γνωρίσει τη δύναμη της που βρίσκεται στη παραγωγή και να τη χρησιμοποιήσει. Να σωθεί ο λαός και όχι ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια που οδηγούν στην καταστροφή και τους πολέμους.

Μοιράσου το άρθρο!