Ανακοινώσεις Φορέων

15/09/2010 - 22:17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ-ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Μυτιλήνη 15-09-2010

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Θεωρήσαμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε για το ποια είναι η εξέλιξη σχετικά με την προβληματική προμήθεια των φαρμάκων αλλά και την πρόσβαση μας σε ιατρούς όμως δεν είναι και τόσο εύκολη η θέση μας αφού αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον δεν απέχουμε πολύ απ' το να χαρακτηριστούμε γραφικοί.

Δυστυχώς συμπληρώνουμε 10 μήνες χωρίς φάρμακα και απ ' ότι φαίνεται πλέον έχουμε γίνει τα πειραματόζωα ενός ιδιαίτερου πειράματος για το πόσο μπορεί οι εργαζόμενοι να δείχνουν υπομονή σε τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα, διότι οι λιμενικοί είμαστε τελικά οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα.

Σχεδόν καθημερινά ασχολούμαστε είτε με τηλεφωνικές επαφές είτε με επιστολές και η απάντηση είναι ότι εκκρεμεί το «τεράστιο» ποσό των 25000 ευρώ να καταβληθεί στους φαρμακοποιούς της Λέσβου για να λυθεί το πρόβλημα και από τον Μάρτιο του 2010 το ποσό αυτό δεν κατέστη δυνατό να δοθεί. Δηλαδή επί τόσους μήνες και για αυτό το ποσό ένα ολόκληρο υπουργείο και κράτος αφήνει 200 και πλέον οικογένειες σε αυτή την κατάντια.

Το καταγγείλαμε στον εισαγγελέα απευθυνθήκαμε σε βουλευτές, υπουργούς, παράγοντες αλλά τελικά ακόμα λύση δεν δόθηκε. Η κοροϊδία ο εμπαιγμός αλλά και προσβολή είναι χωρίς προηγούμενο με δεδομένο ότι προ τριμήνου ανακοινώθηκε η πρόθεση των φαρμακοποιών να σταματήσει η χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους του δημόσιου και δόθηκε λύση αυθημερόν σε ζωντανή σύνδεση με παρέμβαση υπουργού σε αθηναϊκό κανάλι.

Εμείς απλά δεν υπάρχουμε για κάποιους. Είναι προκλητικό εν μέσω κρίσης και με τόσες περικοπές και αφού κάθε μήνα καταβάλλουμε εισφορές για ιατροφαρμακευτική κάλυψη να μην μας παρέχεται.

Είναι απαράδεκτο να εκτίθενται ζωές σε κίνδυνο γιατί αποφεύγουμε να κάνουμε εμβόλια τα παιδιά μας, να μην ξεκινάμε ή να διακόπτουμε θεραπείες, να μην κάνουμε αξονικές ή μαγνητικές γιατί απλά δεν φθάνει ο μισθός.

Ντρεπόμαστε κυρίως ως ένστολοι που αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά να εκθέτουμε τον ευτελισμό που μας έχουν κάποιοι υποβάλλει ξεχνώντας ότι πέραν όλων των άλλων στο ελληνικό λεξικό υπάρχει η λέξη φιλότιμο που τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να το χουν και που τους πληροφορούμε ότι είναι ντροπή να το χρησιμοποιούν επειδή ξέρουν ότι το έχουμε εμείς δοκιμάζοντας τις αντοχές μας.

Θα ακολουθήσει άλλη μια επιστολή προς τον καινούριο υπουργό ώστε να τον ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα ευελπιστώντας να δοθεί λύση, ταυτόχρονα καθιστούμε υπεύθυνους τους όποιους αρμοδίους για την περίπτωση που εξαιτίας αυτής της κατάστασης κινδυνεύσει η υγεία ή η ζωή μας καθώς και μελών των οικογενειών μας.

ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!