Ανακοινώσεις Φορέων

03/11/2011 - 14:16

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Λέσβου στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

          Ως Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου πληροφορηθήκαμε ότι η Δημοτική αρχή Λέσβου, μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες όπου το θέμα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, την ερχόμενη Δευτέρα θα εισάγει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο, το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στον Δήμο Λέσβου.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Λέσβου από την πρώτη στιγμή σε  συναντήσεις που είχαμε με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο εκφράσαμε  την πλήρη αντίθεση μας στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο,  την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμάτων,  σε ιδιώτες. Η ιδιωτικοποίηση ενός από τα σημαντικότερα κομμάτια της δράσης της Τ.Α, της καθαριότητας είναι κατεύθυνση που οδηγεί σε συρρίκνωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχομένων σήμερα υπηρεσιών από τους ΟΤΑ. Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας θα οδηγήσει, σε διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και σε τεράστιες αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες. Σε συνέντευξη μας πριν από δυο μήνες παρουσιάσαμε δημόσια και αναλυτικά τις θέσεις μας γύρω από το θέμα της καθαριότητας συνολικά, θέσεις που θα παρουσιάσουμε και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Επιμένουμε στον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τις συγκρούσεις που θα πρέπει να γίνουν με κατεστημένα και με ιδιωτικά συμφέροντα που περιμένουν στην γωνία να μπούν στην διαχείριση των απορριμμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν διέξοδο και αύξηση κερδών σε περίοδο κρίσης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του τόπου, τους δημότες,  να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις προσπάθειες να δοθούν βορά οι υπηρεσίες των ΟΤΑ στους ιδιώτες στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 19.00.

Μοιράσου το άρθρο!