Ανακοινώσεις Φορέων

26/06/2011 - 18:49

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ στα "παιχνίδια προπαγάνδας"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την εισήγηση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ – η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΥΑΜ διέρρευσε στον τύπο και μάλιστα επιλεκτικά κάποια τμήματα της - στα πλαίσια της σύνταξης του προϋπολογισμού 2011,   παρατηρούνται αθρόες δημοσιεύσεις – συνεντεύξεις  στα τοπικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, προερχόμενα όπως φαίνεται από την διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της και ιδιαίτερα σε μειώσεις μισθών και στο ύψος τους. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή παρουσιάζεται ότι για όλα τα δεινά της επιχείρησης φταίει η μισθοδοσία των υπαλλήλων της.

Θέλοντας λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση σχετικά με τα παραπάνω σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  1. Οι όποιες αμοιβές του προσωπικού, προκύπτουν από συλλογικές συμβάσεις (επιχειρησιακές – κλαδικές – ομοσπονδίας) που δεν υπογραφθήκαν μονομερώς οι οποίες έχουν δημοσιευθεί και κατατεθεί στα αρμόδια όργανα της πολιτείας.
  2. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένους να διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.
  3. Το έλλειμμα όπως και οι ανείσπρακτες οφειλές δεν εμφανιστήκαν δια μαγείας στις  31-12-2010. Είναι αποτέλεσμα των τωρινών και των προηγουμένων διαχειριστών της ΔΕΥΑΜ - Λ
  4. Από το 1998 που εφαρμόστηκε ο «Καποδίστριας» η ΔΕΥΑΜ επιφορτίστηκε με τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων Ύδρευσης & Αποχέτευσης και έλεγχο της ποιότητας νερού, επτά επί πλέον Δημοτικών διαμερισμάτων, καθώς και την λειτουργία και συντήρηση των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων της Μυτιλήνης από το 2003 και των Λουτρών από το 2011
  5.   Από το 1998 μέχρι σήμερα προσεληφθήκαν στη ΔΕΥΑΜ  τρεις μόνιμοι υπάλληλοι πήραν σύνταξη οκτώ, λύθηκε η σύμβαση από  τέσσερις ιδιώτες με δελτία παροχής υπηρεσιών, και απεβίωσε (από αμιαντίωση !!!) ένας. Ένα μικρό μνημόνιο δηλαδή.
  6. Τους έξι τελευταίους μήνες με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την μετονομασία σε ΔΕΥΑΛ, καλούμαστε χωρίς καμιά αλλαγή τόσο στο έμψυχο δυναμικό όσο και σε  εξοπλισμό (μηχανήματα μεταφορικά μέσα υλικά κλπ) , να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα προβλήματα όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Λέσβου.

Επειδή επιθυμούμε μια καλή συνεργασία με τη διοίκηση και δεν βλέπουμε  το εργασιακό μας μέλλον σε ορίζοντα τετραετίας θα μείνουμε σ’ αυτά και θα επανέλθουμε μετά το προσεχές Δ. Σ. της ΔΕΥΑΛ την προσεχή Δευτέρα 27-6-2011 στο οποίο έχουμε ζητήσει εγγράφως να παραστούμε  σαν διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ .

     

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΠΠΕΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΑΡΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!