Ανακοινώσεις Φορέων

15/10/2015 - 20:10

Απάντηση "Επιτροπής Μολύβου" στο δημοσίευμα του «lesvosnews net»

Συντονιστική Επιτροπή των επαγγελματιών, Φορέων και Δημοτών Μήθυμνας ( Μολύβου) και Πέτρας για την εξεύρεση λύσεων ως προς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα

 

Απάντηση στο δημοσίευμα του «lesvosnews net»

Μόλυβος: να τους πάμε ένα νεκρό παιδάκι να το αξιολογήσουν !

 

1.       Το να χρησιμοποιείς ως μέσο συκοφαντίας και λάσπης προς τις κοινωνίες του Μολύβου - Πέτρας τα νεκρά σώματα ανθρώπων, που πνίγηκαν στον δρόμο φυγής προς την Ευρώπη,  μόνο την κατάντια των επιχειρημάτων σου δηλώνει. Γιατί ως γνωστόν η λάσπη είναι η γλώσσα όσων δεν έχουν επιχειρήματα.

2.      Το «lesvosnews net»  εδώ και μέρες, με ανυπόγραφα!!!! δημοσιεύματα, έχει γίνει, εργολαβικά, η ντουντούκα των νεοφανών  «Γκαίμπελς», στο βορινό κομμάτι του νησιού, που, προφανώς, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πείσουν το 90% των Λέσβιων κατοίκων Μολύβου - Πέτρας ότι ο θάνατος της οικονομίας του νησιού είναι «ανθρωπιστική» πράξη.

3.       Η υστερική και κατάπτυστη ανακοίνωση λάσπης που επιχειρείται να πεταχτεί στις κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής Μολύβου Πέτρας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αλλάξει τίποτα.

  1. Οι πνιγμοί ανθρώπων και παιδιών ΔΕΝ συμβαίνουν επειδή οι κοινωνίες ασκούν τις δημοκρατικές διαδικασίες τους για να λύσουν τα σοβαρά ζητήματα μιας κρίσης προς όφελος πρωτίστως των προσφύγων και μεταναστών. ΟΥΤΕ θα σταματήσουν όταν οι κοινωνίες αυτές μπουν στον γύψο όπως επιθυμούν μερικοί.
  2. Η περιοχή μας και οι άνθρωποι εδώ,  περιθάλπουν χωρίς φανφάρες, από την αρχή, εθελοντικά και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

6.      Η  κοινωνία εδώ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ τους πρόσφυγες ΤΩΡΑ που πλήθυναν και αυτοί και οι χοντρές μπίζνες γύρω από αυτούς.  Περίθαλψη στους κατατρεγμένους προσφέρουν οι Μολυβιάτες  από τότε που εμφανίστηκε το φαινόμενο δηλαδή εδώ και χρόνια. Το κάνουν και τώρα και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν όσο διαρκεί το πρόβλημα. Αυτό έχει καταγραφεί απόλυτα.

7.       Το ότι μερικοί ανακάλυψαν ΤΩΡΑ τους πρόσφυγες και τον «ανθρωπισμό» των πολλών ΜΚΟ, ως το μέσο για την εξυπηρέτηση άλλων στόχων έχει γίνει κατανοητό και η ανακοίνωση του «lesvosnews net» το κραυγάζει..

8.      Ο ορθολογικός σχεδιασμός που κατατέθηκε και ακόμα περιμένει την εφαρμογή του,  μέσα από τις δύο λαϊκές συνελεύσεις και συνυπογράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου  από τον Δήμαρχο,  ενοχλεί έναν περίεργο συνονθύλευμα «δήθεν ανθρωπιστών». ΔΕΝ τους βολεύει και είναι  εμφανές.

9.      Συμβουλεύουμε τους συγγραφείς της αηδιαστικής ανακοίνωσης που δεν ντρέπονται να χρησιμοποιούν τους νεκρούς, χωρίς αιδώ, ως πιστόλι για κούφιους πυροβολισμούς, να απευθύνουν την λάσπη τους στις δικές τους αυλές και όσων εδώ και μήνες σέρνουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως αραμπά του Χότζα γιατί ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ή ΔΕΝ  ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να σχεδιάσουν, να δεχτούν και να υιοθετήσουν ορθολογικές λύσεις προς όφελος και του νησιού και των προσφύγων.

10.   Η διάσωση της τουριστικής οικονομίας δεν αφορά μόνο τους Μολυβιάτες και τους  Πετριανούς. Αφορά όλους τους Λέσβιους αφού η οικονομία  του νησιού και όλων των παραγωγικών δυνάμεων του στηρίζονται στον τουρισμό.

11.   Το «lesvosnews net»  εκτελεί απλώς διατεταγμένες υπηρεσίες και είναι κρίμα.

 

Απάντηση από το Lesvosnews.net

Εύκολα κάποιος μπορεί να συγκρίνει το αρχικό δημοσίευμα του Lesvosnews.net και την απάντηση από την "Επιτροπή". Εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει ποιοι χρησιμοποιούν λάσπη και ποιοι όχι.

Όσο για τα ανυπόγραφα άρθρα ας μάθει η "Επιτροπή" ότι τα editorial ή τα ανυπόγραφα άρθρα παραδοσιακά απηχούν τις απόψεις και τις θέσεις της ιδιοκτησίας της ιστοσελίδας. Το Lesvosnews.net έχει "Ταυτότητα" και αυτή υπάρχει στην ιστοσελίδα μας.  Αν δεν ξέρουν να διαβάζουμε τη δομή μιας ιστοσελίδας είναι θέμα δικό τους.

Στην ανακοίνωση της "Επιτροπής" καμία απάντηση για την "ταμπακέρα".  Ας μας απαντήσουν πως γίνεται η αξιολόγηση των ΜΚΟ;  Ας μας απαντήσουν πως θα ήταν η κατάσταση αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και οι ΜΚΟ;

Για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή ήταν το εκατοντάδες ΜΠΡΑΒΟ που λάβαμε από τους πολίτες της Λέσβου. "Επιτέλους κάποιος είπε αλήθειες"  ήταν τα μηνύματα των αναγνωστών μας. 

Η κοινωνία του νησιού μας είναι μικρή και ευτυχώς όλοι γνωριζόμαστε.... 

 

Δεϊλόγκος Γρηγόρης / Lesvos Net Media 

 

Μοιράσου το άρθρο!