Ανακοινώσεις Φορέων

07/04/2014 - 17:37

Απεργία - Τετάρτη 9 Απριλίου

yle="text-align: justify;">Παραλύουν την Τετάρτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα μείνουν την Τετάρτη τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
 
Σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ αναφέρει πως υπάρχει προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων σημειώνοντας ότι «πρώτος σταθμός της κλιμάκωσης αυτής είναι  η συμμετοχή της  Ομοσπονδίας  στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕπράγμα που θα σηματοδοτήσει τις παραπέρα απεργιακές κινητοποιήσεις  των  ελλήνων ναυτεργατών  με ακόμη μεγαλύτερη δυναμικότητα».
 
Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος

 



ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Εργαζόμενοι – ες, άνεργοι, νέοι-ες,
             Η Κυβέρνηση των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, πιστή στις αντιλαϊκές – αντεργατικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. ετοιμάζει νέο κύμα επιθέσεων, που περιλαμβάνει νέες μειώσεις μισθών αλλά και νέα μείωση των “εργοδοτικών” ασφαλιστικών εισφορών. Χτυπάνε δηλαδή το λαϊκό εισόδημα, τα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν απλόχερα στις μεγάλες επιχειρήσεις φοροελαφρύνσεις και όλα τα μέσα για την παραπέρα αύξηση των κερδών τους, εκμεταλλευόμενοι την εργατική μας δύναμη.
        Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη. Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των τραπεζιτών. Η λαιμαργία τους δεν έχει όρια, δεν θα σταματήσει ποτέ ! Μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, αμίλητους με σκυμμένο το κεφάλι, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα έρθουν και θα βρούμε μπροστά μας.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουμε τη βελτίωση των όρων ζωής μας, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε !
Στην οργανωμένη επίθεση του κεφαλαίου, οργανωμένα πρέπει να απαντήσουμε και να διεκδικήσουμε ακόμα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και με μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε τη πάλη μας σηκώνοντας πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.
Καμιά αναμονή !
Να πιστέψουμε στη δύναμη μας, στη δύναμη της εργατικής τάξης

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
 




Α.Δ.Ε.Δ.Υ   ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                   
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Τις τελευταίες ημέρες ζούμε άλλο ένα επεισόδιο, ενός σίριαλ που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων εδώ και τέσσερα χρόνια. Η δικομματική κυβέρνηση έφερε και ψήφισε στη Βουλή άλλο ένα πολυνομοσχέδιο – μνημόνιο, το ‘’τελευταίο’’ ‘όπως λένε, για άλλη μια φορά, με το οποίο βυθίζουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια.
Η κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους, ετοιμάζει μέσω της ‘’αξιολόγησης’’ μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, προχωράει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.
Ταυτόχρονα με πραξικοπηματικό τρόπο ξεπουλάει τραπεζικά ιδρύματα και τα χαρίζει ουσιαστικά στους τραπεζίτες, αφού πρώτα τα ανακεφαλαιοποίησε με χρήματα που δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο. Εξαθλιώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια την ελληνική κοινωνία, υπογράφοντας απανωτά μνημόνια, συνάπτουν νέα δάνεια και υποθηκεύουν το μέλλον πολλών γενεών, προκειμένου να σώσουν και να εξυγιάνουν τις τράπεζες και να τις επιστρέψουν στη συνέχεια στους τραπεζίτες.
Την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα ‘’μνημόνια τελείωσαν’’, ότι ‘’δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα’’, στήνοντας ταυτόχρονα ένα σόου γύρω απ’ το μοίρασμα του υποτιθέμενου ‘’πλεονάσματος’’, προσβάλλοντας ακόμη και τη νοημοσύνη μας.
Στόχος τους να εξασφαλίσουν παράταση ζωής προκειμένου να προλάβουν να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει. Το έργο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της ιδιωτικοποίησης της υγείας και της παιδείας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της επέκτασης των ενοικιαζόμενων και χωρίς κανένα δικαίωμα εργαζόμενων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Επιπλέον, τελειωτικό χτύπημα δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα. Το οδηγούν στην κατάρρευση μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και πριμοδοτεί την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.
Τώρα όμως κανείς δεν τους πιστεύει. Ακόμα και τα ‘’παπαγαλάκια’’ των συστημικών μέσων ενημέρωσης δυσκολεύονται να προπαγανδίσουν τις επιλογές της κυβέρνησης. Το σύνολο πλέον των εργαζομένων και της κοινωνίας βιώνουν τις δραματικές συνέπειες των μνημονίων και αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει, εάν δεν τους σταματήσουμε. Όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ξεσηκωμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών , να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς, θα είναι δύσκολος, μπορούμε όμως να τον διαβούμε γιατί δεν είναι ανίκητοι, γιατί ο φόβος έχει μεταφερθεί στο δικό τους γήπεδο.
Όσο καθυστερούμε βυθιζόμαστε πιο βαθιά στην ανεργία, στην μακροχρόνια φτώχεια, στην αβεβαιότητα και στην απόγνωση. Να μετατρέψουμε τις διάσπαρτες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τα ρυάκια αντίστασης σε «μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο». Να συναντηθούμε με τους ανέργους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους που βλέπουν κόπους μιας ζωής να χάνονται. Να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα φέρει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας.
•    Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι και διαθέσιμοι.
•    Κατάργηση του Νόμου Μητσοτάκη για την ‘’αξιολόγηση’’, που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις
•    Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
•    Άμεσα μέτρα στήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων.
•    Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.
•    Διαγραφή του χρέους
•    Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
•    Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων - κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων


ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 11:00

Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ
 



Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου


Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11πμ. στα Κεντρικά Λύκεια

Την ώρα που η κοινωνία υποφέρει από την ανεργία, την φτώχεια, την διάλυση της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν να διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας. Το τελευταίο περιστατικό θανάτου μιας άνεργης και ανασφάλιστης μητέρας 40 ετών, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο, αυτό που έχουμε τονίσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. στην υγεία είναι εγκληματική και υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους συνανθρώπων μας.

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, με τη γνωστή μέθοδο του κατεπείγοντος σε τρία άρθρα και 190 σελίδες και εν μέσω εκβιασμών, εξευτελίζοντας τη λειτουργία της Βουλής, δεν παρέδωσαν μόνο τα φαρμακεία και την παραγωγή γάλακτος στις πολυεθνικές. Οδήγησαν σε διαθεσιμότητα τα πληρώματα ασθενοφόρων και τους οδηγούς των νοσοκομείων, προκαλώντας αδιέξοδο στη λειτουργία τους. Ακόμα και αν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι απορροφηθούν στο ΕΚΑΒ οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα υποβαθμιστούν, αφού το ΕΚΑΒ θα επιφορτιστεί με το επιπλέον έργο στήριξης των αναγκών των νοσοκομείων και αυτό θα γίνει σε βάρος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας. Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν σταματά το εγκληματικό πάγωμα των προσλήψεων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αλλά συνεχίζει να αρνείται την μονιμοποίηση των επιμελητών, που συμπληρώνουν πενταετή θητεία. Η κυβέρνηση στοχεύει να δημιουργήσει δεξαμενή επιμελητών Ε.Σ.Υ. υπό απόλυση. Πρακτικά σχεδόν όλοι οι γιατροί στα Νοσοκομεία και Κ.Υ. που είναι κάτω των 50 ετών, τίθενται σε ομηρία και κινδυνεύουν να πάρουν το δρόμο της εξόδου όταν οι κυνηγοί κεφαλών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ το ζητήσουν, όταν σε κάποιο κύμα απολύσεων θα πρέπει να βγουν τα νούμερα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που λείπουν ήδη έξι χιλιάδες ειδικευμένοι γιατροί από το Ε.Σ.Υ., αριθμός που συνεχώς αυξάνεται καθώς υπάρχει μεγάλο κύμα συνταξιοδότησης και στις θέσεις που μένουν κενές δεν προσλαμβάνονται νεότεροι. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να κλείνουν ή να συγχωνεύονται κλινικές και ειδικευμένοι γιατροί να αναγκάζονται να μετακινούνται από την Μυτιλήνη στον Αι Στράτη και τη Λήμνο και αντίστροφα, για να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις.

Άνοιξαν τα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) στη Λέσβο, επί της ουσίας χωρίς γιατρούς. Και τώρα κυριολεκτικά αρπάζουν γιατρούς από τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο, για να τα λειτουργήσουν υποτυπωδώς. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα διαλύσουν τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο, όπως διέλυσαν τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Για να αντιπαρατεθούμε σε αυτή την κοινωνική καταστροφή δεν αρκεί η εθιμοτυπική τουφεκιά των ξεπουλημένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Χρειάζεται γενικός απεργιακός ξεσηκωμός στηριγμένος στις γενικές συνελεύσεις, με συντονισμό στη βάση, διάρκεια, σχέδιο και προοπτική, χωρίς εκλογικές αυταπάτες. Με στόχο να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου στη υγεία και γενικά.  Με αυτή τη λογική καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία και σε κλιμάκωση. Απαιτούμε:

Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι γιατροί, που κλείνουν πενταετία στο ΕΣΥ. Να προσληφθούν άμεσα γιατροί στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ). Προσλήψεις εργαζομένων στην υγεία με αξιοπρεπείς μισθούς και μονιμότητα και γιατρών και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όχι στις διαθεσιμότητες των οδηγών και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αποσύνδεση και πλήρη αυτονομία του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού, όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών. Καθιέρωση θετικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και προσωπικού σε μονάδες απομακρυσμένων περιοχών.

Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. Κατάργηση όλων των απαράδεκτων χαρατσιών στην υγεία. Κατάργηση του πλαφόν συνταγογράφησης ανά γιατρό.

Μυτιλήνη, 7 Απριλίου 2014

ΕΝΩΣΗ     ΙΑΤΡΩΝ    Ε.Σ.Υ.    ΛΕΣΒΟΥ


ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

Την Τετάρτη 9 Απριλίου η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου συμμετέχει στην πανεργατική απεργία που κή-ρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ:
ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.,
 ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγελ-ματικής Εκπαίδευσης, τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια χωρίς, επιπλέον, να προβλέπεται καμία προστασία από το νόμο (αποζημίωση, τα-μείο ανεργίας, υγειονομική περίθαλψη κ.λπ.),
ενάντια στην «αξιολόγηση» που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση – κλείσιμο σχολείων και στη δημιουργία νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών,
ενάντια στο νόμο για το Νέο Λύκειο (ν. 4186/13), με κορυφαίο αίτημα να ακυρωθεί η ε-φαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.
Απεργιακή συγκέντρωση
την Τετάρτη 9 Απριλίου,
11:00 στα Κεντρικά Λύκεια
 

Μοιράσου το άρθρο!