Ανακοινώσεις Φορέων

05/09/2013 - 14:49

«Απολογία» εργαζομένων ΔΕΥΑΛ

yle="text-align: justify;">Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΛ και η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ, μετά το από 4-9-2013 Κατεπείγον Υπηρεσιακό Σημείωμα του κ. Δημάρχου Λέσβου, προς τον κ. Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και τα ΜΜΕ,  αισθάνονται την υποχρέωση να ενημερώσουν τους δημότες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην παροχή υπηρεσιών που τόσα χρόνια έχουν παλέψει σκληρά για να την κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο.

Με την εφαρμογή του Νόμου του Καλλικράτη, τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ και του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης και τις πρόσφατες Νομοθετικές ρυθμίσεις, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΛ επανειλημμένα τα τρία τελευταία χρόνια, με έγγραφα τους προέβλεπαν τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την έλλειψη του προσωπικού, (το προσωπικό που διαθέτει η επιχείρηση είναι επτά -7- άτομα στο συνεργείο της  ύδρευσης και τέσσερα -4- άτομα στο συνεργείο της αποχέτευσης), για την κάλυψη των αναγκών στη Δημοτική ενότητα Μυτιλήνης,  καθώς και στις νέες ενταγμένες μετά την διεύρυνη της ΔΕΥΑΛ  στις δημοτικές ενότητες Λουτρόπολης Θερμής, Ευεργέτουλα, Μανταμάδου και Μήθυμνας.

Εκτός της υποστελέχωσης των τμημάτων της ΔΕΥΑΛ, πολλές φορές κατά το παρελθόν καταστήσαμε γνωστό στη Διοίκηση της Επιχείρησης και στη Δημοτική Αρχή, την υποστελέχωση της Επιχείρησης, την έλλειψη σε μηχανήματα και υλικοτεχνική υποδομή για να ληφθούν υπόψη στις αποφάσεις σχετικές με το μέλλον της ΔΕΥΑΛ. δυστυχώς όμως όχι μόνο  δεν εισακουσθήκαμε αλλά και κατηγορηθήκαμε για υπονόμευση του έργου της Δημοτικής Αρχής!!!

Θέλουμε ειλικρινά να ζητήσουμε συγγνώμη από τους δημότες για την πλημμελή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών την οποία δεν ήταν ΔΥΝΑΤΟΝ να την προσφέρουμε, ιδιαίτερα, τη θερινή περίοδο που η αγωνία μας ήταν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξασφαλίσουμε  την  εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών για  ομαλή υδροδότηση- αποχέτευση και λειτουργία  των Βιολογικών Καθαρισμών.

 Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο Λέσβου ότι τα προβλήματα λειτουργίας – επιβίωσης της Επιχείρησης δεν είναι η αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού Φιλελλήνων και μόνο αλλά τα «στρατηγικής σημασίας» προβλήματα που είναι καταγεγραμμένα στη σωρία των εγγράφων που έχουν δημοσιευθεί και αποσταλεί, στα οποία αναφέρονται συγκεκριμένες προτάσεις λειτουργίας-ανάπτυξης και βιωσιμότητας της Επιχείρησης που ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος Λέσβου  και η Δημοτική Αρχή επιδεικτικά αγνόησαν, μένοντας σε ΑΙΟΛΕΣ υποσχέσεις .

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ με την πείρα τριάντα (30) χρόνων δεν έχουν δείξει δείγματα ούτε «ανοησίας» ούτε «μωρίας» και δεν αποδέχονται από  ΚΑΝΕΝΑΝ τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.

Επειδή ο κ. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ και τα μέλη του, γνωρίζουν καλύτερα από  όλους τα λειτουργικά προβλήματα της Επιχείρησης είμαστε σίγουροι ότι δεν ταυτιζονται σε όσα αναφέρονται στην επιστολή του κ. Δημάρχου Λέσβου.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ σεβόμαστε την ανταποδοτική προσφορά των πολιτών, και με όλες  τις δυνάμεις  που διαθέτει η Επιχείρηση οικονομικά και τεχνικά, προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους, παρόλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την λήψη ή μη  πολιτικών αποφάσεων που μαθηματικά οδηγούν την Επιχείρηση σε μαρασμό.

 Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι για την ταλαιπωρία των πολιτών η ευθύνη σε καμία περίπτωση δεν είναι των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!