Ανακοινώσεις Φορέων

05/04/2012 - 14:06

Αποτελέσματα εκλογών ΟΤΑ Λέσβου

yle="text-align:justify;">Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, παρά το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης που προσπάθησε να καλλιεργήσει ο κ. Δήμαρχος Λέσβου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η  18η τακτική γενική  συνέλευση του Συλλόγου μας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του Συλλόγου μας στην ΠΟΕ ΟΤΑ και στην ΑΔΕΔΥ. Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης εγκρίθηκαν ομόφωνα τα διοικητικά και οικονομικά πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου και το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο.

          Στις εκλογές που ακολούθησαν, ψήφισαν 388 εργαζόμενοι μέλη του Συλλόγου και βρέθηκαν 366 έγκυρα , 11 άκυρα και 11 λευκά.

Οι ψήφοι κατανέμονται κατά παράταξη:

  • Ενωτική Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων 254 ψήφοι
  • Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) 58 ψήφοι
  • Αντιμνημονιακή Συνεργασία 54 ψήφοι

          Σε σύνολο 5 αντιπροσώπων, εκλέγονται στην Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.:

  • από την Ενωτική Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων (4 έδρες):

Αλεξίου Γιώργος (185), Βοϊκος Ιωάννης (128), Λενέτης Παναγιώτης (119) και Χ”Ελευθερίου Βασίλης (78).

  • από την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.): (1 έδρα)

Παπανικολάου Αντώνης (43)

          Αντίστοιχα στο Ν.Τ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ σε σύνολο 19 αντιπροσώπων εκλέγονται:

  • από την Ενωτική Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων (13 έδρες):

Αλεξίου Γιώργος, Βοϊκος Ιωάννης, Λενέτης Παναγιώτης, Κουταλιανού Φωτεινή, Αναγνώστου Μαριάνθη, Αναστασίου Αιμιλία, Βουγιούκα Τούλα, Κουδουνά Γιώτα, Σιμιτζής Γρηγόρης, Ανδρονή Μαριάνθη, Χατζηράλλης Θόδωρος, Μανωλακέλλης Ευστράτιος, Καλογήρου Πέτρος.

  • από την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.): ( 3 έδρες)

Παπανικολάου Αντώνης, Μυστεγνιώτης Νίκος, Γεωργαντής Στρατής

  • από την Αντιμνημονιακή Συνεργασία : ( 3 έδρες)

Μάντζαρης Δημήτρης, Χτενέλλης Μιχάλης, Παπαδημητρίου Ελένη

          Με αφορμή την πρωτοφανή στα χρονικά απόπειρα του Δημάρχου Λέσβου κ. Βουνάτσου να ακυρώσει την ετήσια τακτικά γενική συνέλευση του Συλλόγου μας και τις εκλογές η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Δήμου Λέσβου εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

          «Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην 18η ετήσια γενική μας συνέλευση καταγγέλλουμε ομόφωνα την πρωτοφανή και ανεκδιήγητη στάση του  του Δημάρχου Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσου να απαγορεύσει την πραγματοποίηση της Γενικής μας συνέλευσης, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα μας για να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας.

          Σε μια εποχή όπου η ολομέτωπη επίθεση εναντίον των εργαζομένων κορυφώνεται ο Δήμαρχος Λέσβου δείχνει για άλλη μια φορά το αντιδραστικό του πρόσωπο και ότι επιλέγει, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα των δημοτών και των εργαζομένων, να επέμβει στην εσωτερική λειτουργία του Συλλόγου μας.

          Η τακτική αυτή είναι πρωτοφανής και μοναδική στα   χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας, ενώ αποτελεί και πανελλαδικό μοναδικό φαινόμενο. Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή του Δημάρχου και καλούμε τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

             
                     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ 

Μοιράσου το άρθρο!