Ανακοινώσεις Φορέων

04/10/2010 - 13:50

Δελτίο Τύπου ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Η Παγκόσμια ημέρα των ζώων γιορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου κάθε χρόνο από το 1931 μέχρι και σήμερα. Κεντρικό σύνθημά μας πρέπει να είναι «Βοηθήστε τα αδέσποτα ζώα, τα οποία στη χώρα μας έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη καθώς κινδυνεύουν από αυτοκίνητα, αρρώστιες, φόλες, και δυστυχώς ασυνείδητους συνανθρώπους μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης για το σεβασμό μας στις ανθρώπινες αξίες.

Στόχος των φιλόζωων και των φιλοζωικών σωματείων που συχνά πυκνά πραγματοποιούν δυναμικές κινητοποιήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι να γίνει αυστηρότερος ο νόμος για την προστασία των ζώων, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους κακοποιούν ή δηλητηριάζουν ζώα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, συμπαραστέκεται και συμπάσχει με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους, αλλά και τους φιλόζωους πολίτες του νησιού μας, στέλνοντας μήνυμα πως άμεσο μέλημά της μόλις αναλάβει τα ηνία του νέου Δήμου Λέσβου είναι να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που είχε δημιουργήσει στον Καρά Τεπέ, και από το 2007 μέχρι και σήμερα έχει αφεθεί στην τύχη του, και να ιδρύσει και άλλα παρόμοια κέντρα, σε άλλα μέρη του νησιού όπου αυτά χρειάζονται, προσβλέποντας και πάλι στην αγαστή συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους όπως αυτή υπήρχε και πριν το 2007.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!