Ανακοινώσεις Φορέων

31/03/2011 - 11:33

Διακήρυξη ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Εκλογές ΓΕΩΤΕΕ  10 Απριλίου 2011 Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας  - Περιφερειακό Παράρτημα Αιγαίου

Συνάδελφοι Αιγαιοπελαγίτες Γεωτεχνικοί

Συμμετέχουμε στις εκλογές της 10ης Απριλίου 2011 γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε Γεωτεχνικό που ζει και εργάζεται στα νησιά του Αιγαίου και να συζητήσουμε μαζί του τα όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Με το πρόσχημα παρεμβολής του ΔΝΤ βιώνουμε το τελευταίο διάστημα την απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες. Σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση του Δημοσίου σ’ όλους τους τομείς και το πρόγραμμα Καλλικράτης η υποβάθμιση του Γεωτεχνικού κλάδου είναι παραπάνω από εμφανής. Δυστυχώς σε αυτό συνέβαλε πέρα από τις κυβερνητικές επιλογές και η απραγία, απάθεια και οι προσωπικές διενέξεις του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ.

Αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα. Δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται ο Γεωτεχνικός κλάδος που τόσα έχει προσφέρει στον πιο παραγωγικό τομέα της Χώρας, τη γεωργία, την στιγμή μάλιστα που απ’όλους αναγνωρίζεται ότι από τον πρωτογενή τομέα θα ξεκινήσει η όποια προσπάθεια εξόδου από την κρίση, και να παραγκωνίζεται σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η Χώρα και ο κλάδος πρέπει να σταθούμε ενωμένοι πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες.

Προσπαθούμε με ειλικρίνεια, με πίστη στην ενότητα και τη συσπείρωση όλων των Γεωτεχνικών, ανεξάρτητα από κομματικές και παραταξιακές εντάξεις, στοχεύοντας σε ένα δια-παραταξιακό Προεδρείο και ομόφωνες αποφάσεις σε όλα τα ζητήματα με μόνο γνώμονα την επιστημονική στήριξη του αιγαιοπελαγίτη αγρότη και την υπεράσπιση του επαγγελματικού και επιστημονικού έργου των Γεωτεχνικών!

Είμαστε αξιόπιστοι, προσπαθούμε και παράγουμε αποτελέσματα. Πιστεύουμε στη συμμετοχή, στο διάλογο και τη σύνθεση των απόψεων. Διεκδικούμε την αναβάθμιση του ρόλου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και των Γεωτεχνικών που εργάζονται στα νησιά του Αιγαίου.

Στην κοινή προσπάθεια η συμμετοχή και η δημιουργική πρόταση κάθε συναδέλφου είναι για μας πολύτιμη. Για να υπερνικήσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η πολυδιάσπαση του νησιώτικου χώρου πρέπει να δημιουργήσουμε ζωντανά γεωτεχνικά κύτταρα σε κάθε νομό του Αιγαίου, χώρους συγκέντρωσης των Γεωτεχνικών και διαμόρφωσης προτάσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε τομέα γεωτεχνικής δραστηριότητας.

Η κατοχύρωση του ρόλου του Γεωτεχνικού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η αναβάθμιση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων Γεωτεχνικών, η διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Γεωτεχνικών, η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας στον τομέα της εμπορίας και διακίνησης λιπασμάτων, γεωργικών και κτηνιατρικών φαρμάκων και εφοδίων είναι για μας ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.

Η υπεράσπιση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των Γεωτεχνικών στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται με την αναδιάρθρωση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών στο Αιγαίο με τους νέους Δήμους, τις Αιρετές Περιφέρειες και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και η διεκδίκηση της στελέχωσης τους με το απαραίτητο Γεωτεχνικό προσωπικό, η δημιουργία Περιφερειακού Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Αγροτικής Ανάπτυξης, με τμήματα για το λάδι, το κρασί, τη μαστίχα, την προβατοτροφία, η διεύρυνση θέσεων εργασίας σε νέους τομείς απασχόλησης, η αξιοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης για την μετεκπαίδευση Γεωτεχνικών στις νέες επιστημονικές εξελίξεις είναι βασικοί στόχοι που διεκδικούμε με αποφασιστικότητα και επιστημονική τεκμηρίωση.

Η ενημέρωση όλων των Γεωτεχνικών του Αιγαίου για τα προβλήματα, τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του Επιμελητηρίου, καθώς και η επικοινωνία όλων των συναδέλφων μπορεί να επιτευχθεί με την αξιοποίηση του διαδικτύου και την μετεξέλιξη του έντυπου ενημερωτικού δελτίου σε ηλεκτρονικό newsletter.

Αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική παρέμβαση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε όλα τα προβλήματα ανάπτυξης των νησιών μας – ιδιαίτερα στους τομείς της γεωργίας, των δασών, της κτηνοτροφίας, των υδάτινων και ορυκτών πόρων, της αλιείας και του περιβάλλοντος – και διεκδικούμε το σεβασμό των θέσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε όλα τα θέματα που μας αφορούν.

Διεκδικούμε από το Κεντρικό ΔΣ την συγκρότηση αμειβόμενων επιτροπών και ομάδων εργασίας στο Παράρτημά μας που θα επιτρέψει την συγκρότηση ολοκληρωμένων θέσεων από το Επιμελητήριο για την αντιμετώπιση των γεωτεχνικών προβλημάτων και θα βοηθήσει την ουσιαστική συμμετοχή στα θεσμικά όργανα στα οποία εκπροσωπείται το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Πιστεύουμε στο διάλογο και τη συνεργασία. Δεν εγκλωβιζόμαστε στη μιζέρια και τα αδιέξοδα της σημερινής κρίσης. Αισιοδοξούμε και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για όλους. Ένα καλύτερο αύριο που δεν θα έρθει με την άρνηση συμμετοχής αλλά με τη δημιουργική συνεισφορά του κάθε Γεωτεχνικού που περιμένει κάτι το χειροπιαστό από το Επιμελητήριό του. Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την συμμετοχή σας στις εκλογές και ελπίζουμε στην εμπιστοσύνη σας.

Μοιράσου το άρθρο!