Ανακοινώσεις Φορέων

15/10/2015 - 11:49

Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση υπογραφής Σύμβασης για τα ιαματικά λουτρά Θερμής και το ΣΑΡΛΙΤΖΑ.

ΠΡ
Σ: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου / Διοίκηση ΕΤΑΑ / Δήμο Λέσβου / Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου / Επιμελητήριο Λέσβου / ΜΜΕ

Αξιότιμοι κυρία και κύριοι

Είναι γνωστό, ότι η φετινή τουριστική περίοδος για την περιοχή μας ήταν καταστροφική. Από την μία τα capital controls και από την άλλη η αθρόα είσοδος προσφύγων και μεταναστών έπληξαν ανεπανόρθωτα τις τουριστικές μας επιχειρήσεις.

Είναι επίσης γνωστό, ότι παρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον και με φυσική παρουσία όλες τις εξελίξεις και όλες τις διαδικασίες, που αφορούν την επαναλειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Θερμής και την δημιουργία ενός σύγχρονου Θερμαλιστικού Κέντρου στην περιοχή μας, που αποτελεί όνειρο ζωής όχι μόνο των επαγγελματιών, αλλά και όλων των κατοίκων του νησιού μας.

 

Στα πλαίσια αυτά έχουμε υπόψη μας :

Α) την με αρ 360 /Θέμα 29ο / 30/7/2015 απόφασης Δ.Σ. του ΕΤΑΑ

Β) το με αρ297483/31.8.2015 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, τμήματος διαχείρισης κινητής περιουσίας του ΕΤΑΑ

Γ)το με αρ. 1803/9.9.2015 έγγραφο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και

Δ) το από 17.9.2015 έγγραφο του Δημάρχου Λέσβου

 

Από την ανωτέρω αλληλογραφία αντλούμε τα εξής συμπεράσματα:

  1. Υπάρχει ένας όρος στην απόφαση του ΕΤΑΑ, αυτός της παραίτησης του Δήμου Λέσβου από την δικαστική προσφυγή του εναντίον του ΤΣΑΥ, που μπορεί να δημιουργήσει ενδεχομένως «τριβή»  και να χρησιμοποιηθεί προσχηματικά για την καθυστέρηση υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης
  2. Διατυπώνεται ξεκάθαρα η βούληση του Δήμου Λέσβου να παραιτηθεί από την δικαστική διεκδίκηση, εφόσον θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σύναψης της σύμβασης και
  3. Η επιθυμία του Δήμου Λέσβου να συμμετάσχει και να υποστηρίξει την προβολή και υποστήριξη των αναγκαίων έργων προκειμένου να  δημιουργηθεί  και να προβληθεί η περιοχή της Θερμής σαν ενιαίο παραθεριστικό και Θερμαλιστικό κέντρο.

 

Αντιλαμβανόμαστε τις αιτιάσεις του Ταμείου, της Περιφέρειας και του Δήμου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να γίνουν αυτές αφορμή να καθυστερήσει περαιτέρω η υπογραφή της σύμβασης.

Η λύση είναι απλή και πρακτική. Να τεθεί ένας πρόσθετος όρος-ρήτρα στην Προγραμματική Σύμβαση, που ρητά θα ορίζει, ότι « Η παρούσα τίθεται σε εφαρμογή και παράγει έννομα αποτελέσματα από την παραίτηση του Δήμου Λέσβου από την δικαστική προσφυγή του εναντίον του ΤΣΑΥ». Με την διάταξη αυτή διασφαλίζονται τα συμφέροντα όλων των πλευρών.

Από εκεί και πέρα, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όλες τις υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες, γιατί με «τούτα και κείνα» ο καιρός περνάει και αποτέλεσμα πρακτικό δεν βλέπουμε.

Σήμερα ζούμε ιστορικές στιγμές στο νησί μας. Ευρωπαίοι Πρωθυπουργοί, αξιωματούχοι του ΟΗΕ,  Πρόεδροι του Ευρωκοινοβουλίου και Οργανισμών, διπλωμάτες κλπ , πάνε και έρχονται στη Λέσβο. Το πλαίσιο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για μια σημαντική επένδυση.

Ας  αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία να γίνει κάτι ουσιαστικό στο νησί μας, που θα μείνει και μετά την κρίση και θα αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για τον τόπο μας, αλλιώς όπως λέμε εδώ στη Λέσβο «αδιαφόρετοι ήμασταν, αδιαφόρετοι θα μείνουμε… (;)».

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Παναγιώτης Σταμπουλής

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!