Ανακοινώσεις Φορέων

09/07/2012 - 17:50

Διήμερη τεχνική συνάντηση πρόγραμμα "Ermis"

yle="text-align:justify;">Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Έργο ERMIS - Effective Reproducible Model of Innovation Systems (Ανάπτυξη ενός Αποτελεσματικού και Μεταβιβάσιμου Προτύπου Διαχείρισης Τοπικών Συστημάτων Καινοτομίας).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG IVC, και ήδη βρίσκεται στο τρίτο και τελευταίο έτος της υλοποίησης του, ενώ όλες του οι δράσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 στο πλαίσιο του Υποέργου 3, το οποίο αφορά την «Ανταλλαγή Εμπειριών μεταξύ των Εταίρων σε ζητήματα Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου φιλοξένησε στην Μυτιλήνη, Διήμερη Τεχνική Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν στελέχη των δεκατεσσάρων εταίρων του έργου, τα οποία προέρχονται από την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Δανία, την Ρουμανία, την Ολλανδία και την Ουγγαρία. Από την Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εταίρος, εκτός της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και το Εμπορικό Επιμελητήριο Σάμου.

Αντικείμενο της Διήμερης Τεχνικής Συνάντησης αποτέλεσε η παρουσίαση της προόδου που έχουν σημειώσει οι εταίροι στην σύνταξη των «Περιφερειακών Σχεδίων Δράσης για την Καινοτομία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Εννέα τέτοια «Περιφερειακά Σχέδια Δράσης για την Καινοτομία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» πρόκειται να παραδοθούν από τις εννέα Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μετέχουν στο έργο ERMIS, στην βάση της μεθοδολογίας η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του εν λόγω έργου.

Τα εννέα αυτά «Περιφερειακά Σχέδια Δράσης για την Καινοτομία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2012, οπότε και αναμένεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, να παρουσιάσουν το δικό τους τελικό Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης, τόσο σε θεσμικούς παράγοντες, όσο και στην επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!