Ανακοινώσεις Φορέων

15/11/2022 - 12:49

Δίωξη φαντάρου για τις φιλειρηνικές του απόψεις - Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Να ανακληθεί η δίωξη του φαντάρου που υπηρετεί στο 6ο ΕΤΕΘ της Ρόδου

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες, μιας απαράδεκτης και μεθοδευμένης επίθεσης των κυβερνητικών επιτελείων, ενάντια σε στρατευμένους που δηλώνουν ανοιχτά την αντίθεση τους στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

 

Ο φαντάρος, του 6ου ΕΤΕΘ στην Ρόδο, που είχε κάθε δικαίωμα να δηλώσει τις φιλειρηνικές του απόψεις και τιμωρήθηκε άδικα με ποινή φυλάκισης, πριν λίγες μέρες κλήθηκε από την Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

Σκοπός τους είναι, να τρομοκρατήσουν τους φαντάρους, να επιβάλλουν σιγή ιχθύος μέσα στο στράτευμα, να μην διεκδικούν και να μην παλεύουν για τίποτα.

 

Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να λύνει τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που έχουν τα στρατόπεδα των νησιών μας για την καλύτερη διαβίωση των φαντάρων, που θεωρεί αμοιβή τα 8,65 ευρώ που τους δίνει κάθε μήνα, ζητά από πάνω και τα ρέστα!

 

Είμαστε στο πλάι του φαντάρου, είμαστε δίπλα σε όλους τους φαντάρους και ένστολους, που σηκώνουν το ανάστημα τους, καταγγέλλοντας τις πολιτικές που μας εμπλέκουν σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς.

 

Καλούμε τον λεσβιακό λαό, να δώσει απάντηση στις διαταγές της κυβέρνησης και να στηρίξει τον φαντάρο, συμμετέχοντας στον εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς.

Μοιράσου το άρθρο!