Ανακοινώσεις Φορέων

22/08/2020 - 16:49

Δωρεάν τεστ κορονοϊού για τους εργαζόμενους ζητούν οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Μυτιλήνη - Επιστολή στον Περιφερειάρχη

Ο Σύλλογος Εστίασης Μυτιλήνης ΑΣΠΙΔΑ ζητάει την δωρεάν χορήγηση τεστ κορωνοϊου για τα μέλη του Συλλόγου και τους υπάλληλους τους, που είτε επιστρέφουν από ταξίδι, είτε νοιώσουν αδιαθεσία.

Αξιότιμε κύριε Μουτζούρη,

Όπως ίσως γνωρίζετε, η επόμενη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης ξημερώνει ζοφερή, ενώ εδώ και καιρό οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αισθανόμαστε ότι βαδίζουμε στο άγνωστο. Καθημερινά γινόμαστε γνώστες νέων μέτρων και αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων μας χωρίς επαρκή ενημέρωση, χωρίς τα αναγκαία μέτρα στήριξης και χωρίς, όπως διαισθανόμαστε, το ενδιαφέρον της πολιτείας για το αν οι επιχειρήσεις μας μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες και να διατηρήσουν τους χιλιάδες εργαζόμενους τους. Ως εκ τούτου διαμαρτυρόμαστε εδώ και μήνες ότι η νέα κατάσταση απαιτεί ρεαλιστικές και γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο.

 

Σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού ζητούμε τη στήριξη του χώρου της εστίασης ώστε να προλάβουμε έγκαιρα κάποιο κρούσμα, αλλά και να εκλείψει το φαινόμενο δυσφήμησης σε κάποιο κατάστημα στην περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα σε υπαλλήλους του.

Έχοντας γνώση της σοβαρότητας του προβλήματος και θέλοντας να συνεισφέρουμε στην μη εξάπλωση πιθανών κρουσμάτων προτείνουμε τη δωρεάν χορήγηση τεστ κορωνοϊού σε υπαλλήλους των καταστημάτων μας σε περίπτωση που επιστρέφουν από ταξίδι ή παρουσιάσουν οποιαδήποτε σχετική αδιαθεσία.

 

Σας υπενθυμίζουμε ακόμη ότι με επιστολή που σας στείλαμε στις 28/04/2020 σχετικά με την στήριξη του κλάδου μας σε τοπικό επίπεδο ζητήσαμε να επιληφθείτε των παρακάτω θεμάτων σχετικά με την εστίαση:

Α) Εύκολη πρόσβαση σε προγράμματα ΕΣΠΑ, είτε νέων είτε μέσω ανακατανομής του προϋπολογισμού, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε κονδύλια και πόρους. Πολύ σημαντικό όμως θα είναι τα κριτήρια αποδοχής να γίνουν ελαστικότερα ώστε να μπορέσουν περισσότερες επιχειρήσεις μας να επωφεληθούν. Για παράδειγμα να απαλειφθεί η προϋπόθεση να είναι μία επιχείρηση κερδοφόρα τα τελευταία 3 χρόνια αφού, λόγω του μεταναστευτικού, ελάχιστες επιχειρήσεις πληρούν πια τέτοιους όρους.   

Β) Πάγωμα θεμάτων σχετιζόμενων με πέργκολες, τραπεζοκαθίσματα κλπ που σχετίζονται με αποφάσεις της Περιφέρειας, του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου, διότι οποιοδήποτε νέο μέτρο επιβληθεί φέτος στις επιχειρήσεις μας θα σημάνει πιθανά και το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων του κλάδου στο νησί.

 

Με εκτίμηση,

 

Νίκος Γιαννάκας,

Πρόεδρος του συλλόγου ΑΣΠΙΔΑ

Μοιράσου το άρθρο!