Ανακοινώσεις Φορέων

27/11/2012 - 18:27

Δράσεις - Εκδηλώσεις από το Επιμελητήριο Λέσβου

Δράσεις - Εκδηλώσεις από το Επιμελητήριο Λέσβου

  • Συμμετοχή Επιμελητηρίου Λέσβου στη PHILOXENIA 2012.
  • Πρωτόκολλο συνεργασίας Δικτύου Επιμελητηρίων αδελφοποιημένων πόλεων Ελλάδος και Πάφου Κύπρου
  • Συνεργασία για ανάπτυξη μαθητικού τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θράσος Καλογρίδης, σε στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο marketing & εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Πάνο Πίτσιο, πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό συναντήσεων με πολλούς Έλληνες και ξένους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης PHILOXENIA 23-25 Νοεμβρίου 2012 (tour operators, τουριστικούς πράκτορες, εξειδικευμένους δημοσιογράφους σε θέματα τουρισμού, κ.λπ.), προκειμένου να καταγραφεί η τουριστική ζήτηση για τα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανοίγματος νέων αγορών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συναντήσεις με ειδήμονες εξειδικευμένων μεγάλων γραφείων στη Ρωσική αγορά, για τις οποίες θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση στους τουριστικούς φορείς .

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης PHILOXENIA  το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 18:00 μμ στο συνεδριακό κέντρο  «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ διοργανώθηκε εκδήλωση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, για τον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης, με θέμα την «Επιχειρηματικότητα στα 100 χρόνια της ελεύθερης Θεσσαλονίκης».

Ο Πρόεδρος Θράσος Καλογρίδης ως επίσημος προσκεκλημένος, μιας και ταυτόχρονα γιορταζόταν και τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Λέσβου, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους επισήμους και επαγγελματίες του τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης υπήρξε έκθεση φωτογραφίας που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου 1912 – 2012 , την οποία επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Εξωραιστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ» κ. Μ. Βενέτας.

Με το πέρας της ημερίδας και κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε προς τους επαγγελματίες του τουρισμού, το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, παρουσίασαν και πρόσφεραν στους προσκεκλημένους, αντιπροσωπευτικά λεσβιακά προϊόντα, τα οποία μεταξύ των άλλων τίμησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Ζορμπίδης. Κατά τη διάρκεια δείπνου, συζητήθηκε λεπτομερώς και τέθηκαν γερές βάσεις για έναρξη άμεσης επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ της Λέσβου και των τουριστικών πρακτορείων της Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία  τουριστικών πακέτων από τη Βόρειο Ελλάδα προς τη Λέσβο και τη Λήμνο.

Παράλληλα με τα ανωτέρω, επεγράφη το Πρωτόκολλο συνεργασίας Δικτύου Επιμελητηρίων αδελφοποιημένων πόλεων Ελλάδος και Πάφου Κύπρου από τους προέδρους των επτά (7)  επιμελητηρίων των συγκεκριμένων περιοχών όπως, Επαγγελματικό Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Φθιώτιδας, Πρέβεζας, Πάφου της Κύπρου. Το Πρωτόκολλο συνεργασίας  σκοπό έχει, την γόνιμη συνεργασία των μελών του, σε θέματα τουριστικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των περιοχών του Δικτύου και ιδιαίτερα την σύσφιξη και διεύρυνση  των μακραίωνων δεσμών ανάμεσα στον Ελλαδικό και τον Κυπριακό χώρο, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών  προγραμμάτων από κοινού, αλλά και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον Ευρωπαϊκό  και διεθνή χώρο. Ακόμη τη συμβολή, στην ανάδειξη του θεσμού των επιμελητηρίων σε παράγοντα περιφερειακής ανάπτυξης.

Τέλος στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης οι δύο πρόεδροι κ.κ. Μιχ Ζορμπίδης και Θρ. Καλογρίδης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επιμελητηρίου Λέσβου αντίστοιχα, συμφώνησαν  στη ανάπτυξη του μαθητικού τουρισμού από τη Βόρεια Ελλάδα προς τη περιοχή μας με την βοήθεια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, το   Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 11:00 πμ, μεταξύ  των προέδρων και των εκπροσώπων του Μουσείου κ.Η.Βαλιάκου και κ.Κ.Βασιλειάδου, για συγκεκριμένες ενέργειες σχετικά με τα σχολεία της Θεσσαλονίκης  και την κατάρτιση τουριστικών πακέτων για την Λέσβο.

 

Μοιράσου το άρθρο!