Ανακοινώσεις Φορέων

29/08/2011 - 18:48

Δραστηριότητες Δημάρχου σε "εκδηλώσεις παύλα τελετές"

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος χθες, Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καλλονής Βαγγέλη Γιαβάση και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Λεσβιακής Διασποράς, Γυναικείας Επιχειρηματικότητας & Ισότητας των δύο φύλων Ταξιαρχούλα Πνακά παρέστη στον πανηγυρικό εσπερινό προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στον Μητροπολιτικό Ναό Καλλονής, στον οποίο χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομος. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιχνίτου Νίκο Κατράνη, τον Πρόεδρο της ΑΔΕΛ Αριστείδη Ταξείδη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λισβορίου Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτη, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη Λισβορίου.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου υποδέχθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο τον Αντιδήμαρχο Φώκαιας Ερζάν Γιουκτσεκτεπέ και τον αντιπρόσωπο γερμανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνόξυλο στη Φώκαια Λεβέντ Μερζάν. Στη σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν οι δυνατότητες δημιουργίας τέτοιας μονάδας και στη Λέσβο, καθώς και οι δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Λέσβο, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Βατός και Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιάννης Τσακίρης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ταξιαρχούλα Πνακά, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΛ Αριστείδης Ταξείδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου Αλέκος Γιαζιτζόγλου, ο Διευθυντής της Ένωσης Στρατής Χατζηδημητρίου και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γιάννης Μαλαμάς, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Γιώργος Ορφανός.

Επίσης, την Παρασκευή το μεσημέρι ο Δήμαρχος παρέστη στην τελετή παράδοσης των καθηκόντων του Διοικητή του Ναυτικού Κλιμακίου Λέσβου Πλωτάρχη Λάζαρου Σιδηρόπουλου στον νέο Διοικητή Υποπλοίαρχο Π.Ν. Ιωάννη Δημητρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Εθνοφυλακής Μυτιλήνης.

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2011 ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου Γιώργο Βουνάτσο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου Προκόπη Τσαπλάκο και συμβούλους, παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου-CD «Μυτιληνιό Σαντούρι. Σκοποί και χοροί της Λέσβου» του Δημήτρη Κοφτερού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αναγνωστήριο Αγιάσου στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων με θέμα: «Σαντούρι: Οι χορδές της ψυχής μας».

Μοιράσου το άρθρο!