Ανακοινώσεις Φορέων

07/12/2011 - 07:38

Eκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΟΤΑ Λέσβου

yle="text-align:justify;">Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων μονίμων και αορίστου χρόνου στα υπηρεσιακά συμβούλια εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Λέσβου. Η ψηφοφορία για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Λέσβου θα πραγματοποιηθεί, πάλι μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και του Υπουργείου Εσωτερικών, παρά την αντίθετη άποψη και διαμαρτυρία του Συλλόγου μας, στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λέσβου στο πρώην Δημαρχείο Μυτιλήνης (Ελ. Βενιζέλου 13 -17) από το πρωί μέχρι τις 17.00.

          Η Αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου, με την ευθύνη της οποίας πραγματοποιούνται οι εκλογές, απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον Δήμαρχο Λέσβου για την παροχή διευκολύνσεων προς όλους τους συναδέλφους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

          Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την πρωτοφανή αυθαιρεσία του περιβόητου νόμου των αναγκαστικών συνενώσεων «Καλλικράτης», που ακόμα και σε ένα απλό ζήτημα, όπως αυτό των εκλογών  των υπηρεσιακών οργάνων των εργαζομένων δεν δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να ψηφίσουν στις έδρες των πρώην Δήμων, αλλά τους αναγκάζει να μετακινηθούν στην έδρα του Δήμου. Μετά από συνεννόηση του Σωματείου μας με την Δημοτική Αρχή με επόμενη ανακοίνωση θα επανέρθουμε για τον τρόπο των διευκολύνσεων για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος όλων των συναδέλφων. Επίσης για άλλη μία φορά επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας ώστε οι εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. να πάψουν να αποτελούν υπόθεση του κρατικού Περιφερειάρχη, αλλά να πραγματοποιούνται με ευθύνη των εργαζομένων.

          Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

          Απέναντι σε όλα αυτά η  μαζική συμμετοχή όλων μας στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 θα είναι η καλύτερη απάντηση.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     

                                   
                     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!