Ανακοινώσεις Φορέων

30/10/2011 - 14:45

Εκλογές Οικοδόμων Λέσβου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510 20990-22510 22734-22510 28861-ΦΑΞ 22510 27856

 

Συνάδελφοι, οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς πρέπει να βρεθούμε ικανοί να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια χτυπήματος των λαϊκών - εργατικών κατακτήσεων αλλά και περάσουμε στην αντεπίθεση με επίκεντρο τα συμφέροντα των εργατών, της λαϊκής οικογένειας γενικότερα.

Από τη Δευτέρα 31/10 δίνουμε την μάχη των εκλογών στο συνδικάτο μας.

Δεν πρέπει να δούμε τις εκλογές σαν μια τυπική διαδικασία, αλλά σαν ευκαιρία να συζητήσουμε, να εντοπίσουμε αδυναμίες και δυνατότητες και να οργανώσουμε αποτελεσματικά την πάλη μας το επόμενο διάστημα. Να εντάξουμε τις εκλογές στο σύνολο της πάλης, σαν ένα σταθμό στην οργάνωση του αγώνα. Φοβούνται όταν οι εργάτες είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά, τρέμουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τόσα χρόνια, με διάφορους τρόπους, θέλουν να στρέψουν τους εργαζόμενους μακριά από τα σωματεία.

Τους δίνουμε την απάντηση που πρέπει, μέσα από ένα μαζικό – ταξικό συνδικάτο.

Συνάδελφοι, η ανεργία έχει θερίσει τον κλάδο. Με συσπείρωση περισσότερων οικοδόμων γύρω από το συνδικάτο, δυναμώνουμε την πάλη για την προστασία των ανέργων.  

Με μαζική συμμετοχή στης εκλογές

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·        Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για εργαζόμενους, για όσο διάστημα μένουν άνεργοι.·        Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. ·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους άνεργους, εργαζόμενους,  ·        Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για τους ανέργους. Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων για χρέη στεγαστικών δανείων που βαρύνουν την κύρια κατοικία. ·        Συνταξιοδότηση στα 50 χρόνια για τους οικοδόμους που συμπληρώνουν δύο χρόνια στην ανεργία και έχουν 4.050 ημέρες ασφάλισης. ·        Λαϊκή κατοικία, φτηνή και σύγχρονη για τον λαό, νέες θέσεις εργασίας μέσα από αυτό για τους οικοδόμους και τα συναφή επαγγέλματα. ·        Συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.  
  Συνάδελφοι, οργανώνουμε την πάλη μας. Η δράση που πρέπει και χρειάζεται να αναπτύξει το συνδικάτο είναι υπόθεση όλων μας. Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του κλάδου. Δραστηριοποιούμαστε στο συνδικάτο ,και δυναμώνουμε τον ταξικό του χαρακτήρα. Περνάμε στην αντεπίθεση, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, σε κοινό μέτωπο για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας απαλλαγμένης από κάθε μορφή εκμετάλλευσης.  

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στα γραφεία του συνδικάτου στο Εργατικό κέντρο,

Δαβάκη & Βαλαωρήτου στο Μακρύ Γιαλό, Χρυσομαλλούσα

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου -Τρίτη 1 Νοεμβρίου και Τέταρτη 2 Νοεμβρίου 3 μμ - 8.30 μμ

Επίσης κάλπη θα υπάρχει :

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 5μμ – 8μμ Γέρα -  Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 5μμ – 8μμ Αγιάσος

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 5μμ – 8μμ Πλωμάρι  - Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 5μμ – 8μμ Καλλονή

Μοιράσου το άρθρο!