Ανακοινώσεις Φορέων

21/12/2011 - 10:09

Εκλογές στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο - Ανακοίνωση από την "Αντιμνιμονιακή Συνεργασία"

Δώσαμε μια δύσκολη εκλογική μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες που καθορίστηκαν με την αντιδημοκρατική εγκύκλιο της κυβέρνησης που:
  • Χωρίζει «τεχνητά» τους εργαζόμενους σε μόνιμους και αορίστου χρόνου
  • Αποκλείει από υποψήφιους όσους έχουν Γ’ βαθμό και κάτω, καθώς και όσους είναι ΥΕ
  • Απαγορεύει την ψήφο στους εργαζόμενους ΥΕ Αορίστου Χρόνου

Τόσο οι υποψηφιότητες όσο και η ίδια η εκλογική διαδικασία έγιναν με ελάχιστη ενημέρωση των συναδέλφων με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας που με την ψήφο τους εξασφάλισαν την εκλογή ενός εκπρόσωπου της παράταξής μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των μονίμων υπαλλήλων. Δεσμευόμαστε ότι από τη θέση αυτή θα παλέψουμε:

 

ü  Να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

ü  Να υπάρχει πάντα πλήρης ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τα θέματα που θα συζητούνται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και για τις αποφάσεις που θα παίρνονται σ’ αυτό.

 

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι θεσμός της διοίκησης πλήρως ελεγχόμενος με σκοπό την εφαρμογή του αντεργατικού και αυταρχικού υπαλληλικού κώδικα. Γι’ αυτό η πλειοψηφία (3 στους 5) διορίζεται από τον κρατικό περιφερειάρχη. Γι’ αυτό λειτουργούν με γραφειοκρατικό τρόπο κεκλεισμένων των θυρών.

Αγωνιζόμαστε για να αλλάξει ο χαρακτήρας και η λειτουργία των Υπηρεσιακών συμβουλίων.

Διεκδικούμε:

  • Υπηρεσιακά συμβούλια μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο με ταυτόχρονη αλλαγή στη σύνθεσή τους.
  • Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοιχτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων.
  • Θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού κρίσης από δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο. Σήμερα οι ενστάσεις των συναδέλφων εξετάζονται από το ίδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να καταφεύγουν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν.
  • Δικαίωμα εκλογής σε όλους τους εργαζόμενους, μονίμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, χωρίς αποκλεισμούς όπως γίνεται σήμερα.
  • Τέλος, οι διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας να είναι εσωτερική υπόθεση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι του κρατικού περιφερειάρχη.

 

Η εκπροσώπηση της παράταξής μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν είναι υπόθεση ενός ατόμου αλλά συνολικά όλων μας. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε την τακτική της εναλλαγής της θέσης, καθώς και την αξιοποίηση τόσο του τακτικού όσο και του αναπληρωματικού μέλους ανάλογα με τα θέματα που θα συζητούνται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Μοιράσου το άρθρο!