Ανακοινώσεις Φορέων

30/01/2012 - 16:38

Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013»,

yle="text-align:justify;" align="center">Η Ειδική Υπηρεσία Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» και η Κοινή Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος», διοργανώνει την Τετάρτη 1/2 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί (31/01/2012)και στη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος καθώς και οι βασικές αρχές εφαρμογής του. Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για ερωτήσεις, συζήτηση αλλά και υποβολή προτάσεων σχετικά πάντα με το πρόγραμμα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι και οι δυνητικά δικαιούχοι του προγράμματος, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή με την επίσκεψή τους στο Επιμελητήριο, την ημέρα της πραγματοποίησης της Ημερίδας. 

 

Το «INTERREG ΙΙΙ» στα πλαίσια του οποίου εντάσσεται το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013»,  είναι μια Κοινοτική Πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να προωθήσει τη διασυνοριακή, τη διακρατική και τη διαπεριφερειακή συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγχρηματοδοτείται από το Eυρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Aνάπτυξης (EΤΠΑ). Αυτή η νέα φάση της Πρωτοβουλίας INTERREG σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την οικονομική και κοινωνική συνοχή σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ενθάρρυνση της ισόρροπης ανάπτυξης της ηπείρου. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ενσωμάτωση απομακρυσμένων περιοχών και των περιοχών που συνορεύουν με τις υποψήφιες χώρες. 

Μοιράσου το άρθρο!