Ανακοινώσεις Φορέων

06/09/2012 - 15:38

Το Επιμελητήριο Λέσβου στηρίζει την προσπάθεια για το Γεωπάρκο της Λέσβου

Το Επιμελητήριο Λέσβου στηρίζει την προσπάθεια για το Γεωπάρκο της Λέσβου

Το Επιμελητήριο Λέσβου επισκέφθηκαν, ο εμπειρογνώμονας της UNESCO και διευθυντής του Γεωπάρκου της προστατευόμενης απολιθωματοφόρας περιοχής Reserve Geologique Haute Provence, των Γαλλικών Άλπεων, Dr. Guy Martini, την Δευτέρα που μας πέρασε, στα πλαίσια της αξιολόγησης του φακέλου υποψηφιότητας που είχε κατατεθεί πριν ένα χρόνο περίπου από τον Δήμο Λέσβου, για την ένταξη του νησιού μας στο Δίκτυο των  Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO.

 

Τον κ. Martini που συνόδευε ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους κ. Ν. Ζούρος, υποδέχτηκαν στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος κ Θ. Καλογρίδης και οι δυο Αντιπρόεδροι κ.κ. Β. Μυρσινιάς και Π. Φραντζέσκος.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου δήλωσε ότι στηρίζει αυτή τη προσπάθεια, καθώς η θετική έκθεση αξιολόγησης του νησιού μας, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τη συνολική ανάδειξη και προβολή του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Λέσβου. Ο κ. Martini τόνισε ότι βασικός στόχος πρέπει να είναι η συγκρότηση και ανάδειξη της συνολικής ταυτότητας και παραγωγικής φυσιογνωμίας του νησιού, μέσα από την οποία θα πρέπει να προβληθούν όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, ώστε να μπορέσει να προσελκύσει υψηλού επιπέδου επισκέπτες.

Ο κ. Καλογρίδης αφού  παρουσίασε την παραγωγική φυσιογνωμία της Λέσβου κι έκανε μια ιστορική αναδρομή του Επιμελητηρίου μας, εξήγησε στον κ. Martini τα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη της Λέσβου στο Δίκτυο των  Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, καθώς θα προσθέσει ένα εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα στο το νησί μας για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο μαθητικός και εκπαιδευτικός τουρισμός και δεύτερον και πιο σημαντικό, θα ενταχθεί η Λέσβος στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, λόγω της ύπαρξής της ως αναγνωρισμένο Γεωπάρκο της UNESCO.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Επιμελητηρίου, εάν θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από το πόρισμα της έκθεσης, θα είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση του επιχειρηματικού τουλάχιστον πληθυσμού του νησιού μας, για τη σημασία των γεωπάρκων - μέσα από διάφορες δράσεις - και τον ρόλο τους για την τοπική μας ανάπτυξη.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!