Ανακοινώσεις Φορέων

07/12/2010 - 14:06

Έργα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων δήμου Ευεργέτουλα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου το έργο «Έργα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων δήμου Ευεργέτουλα», με προϋπολογισμό 17.102.350 ευρώ και φορέα υλοποίησης την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ».

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Ασώματος, Συκούντα, Κεραμειά, Ίππειος, Λάμπου Μύλοι, Κάτω Τρίτος, Μυχού και Κουφό Βουνό. Ακόμη προβλέπεται η κατασκευή μιας κεντρικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων καθώς και δύο μικρότερων μονάδων επεξεργασίας λυμάτων για τους οικισμούς Ασώματος και Λάμπου Μύλοι.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Ένα ακόμη σημαντικό έργο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης και της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα χωριά του δήμου Ευεργέτουλα, που βρίσκονται σε μια τόσο ευαίσθητη οικολογικά περιοχή, όπως ο κόλπος της Γέρας που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας, συμβάλει αναμφισβήτητα στην αναβάθμιση της καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Αναγνωρίζοντας έγκαιρα την ανάγκη υποστήριξης του Δήμου Ευεργέτουλα και την σπουδαιότητα ενός τόσο σημαντικού περιβαλλοντικά έργου, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ωρίμανσης και ένταξης του ζήτησα τη συνδρομή της ομάδας κρούσης, η οποία σε συνεργασία με το Δήμο είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης για την ένταξη του έργου».

 

Μοιράσου το άρθρο!