Ανακοινώσεις Φορέων

18/12/2023 - 10:58

Το Εργατικό Κέντρο για τις πληρωμές στους εργάτες δακοκοτνίας

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Ανακοίνωση-καταγγελία

    Πριν από 2 μήνες περίπου, τελείωσε η δακοκτονία για φέτος στο νησί μας και οι εργάτες που δούλεψαν σ’ αυτήν είναι ανεξόφλητοι.

Στους περισσότερους χρωστάνε 10 μεροκάματα, ενώ κάποιοι μέσω προσωπικών οχλήσεων στον εργολάβο έχουν πάρει κάποια απ’ αυτά.

Να σημειώσουμε ότι, μέχρι τις 13 Νοέμβρη είχαν πληρωθεί μόνο 5 μεροκάματα από τα 28 που είναι στο σύνολο τους. Δηλαδή τα λεφτά  δίνονται με το σταγονόμετρο.

Το ίσιο συμβαίνει και στους εργάτες της παγιδοθέτησης.  

Απαιτούμε:

 -Την άμεση εξόφληση τους.

 -Να σταματήσει η δακοκτονία να γίνεται στις πλάτες των εργαζομένων.

 -Να σταματήσει η κοροϊδία της Περιφερειακής Αρχής προς τους εργαζόμενους, για   δήθεν συμβολικά μεροκάματα στη δακοκτονία, όπως πληροφόρησε Περιφερειακή Σύμβουλος τους εργαζόμενους. Λες και οι εργαζόμενοι τρώνε, ή πληρώνουν συμβολικά τις μέρες που δουλεύουν στη δακοκτονία.

  -Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ατομική προστασία τους από του χρόνου και όχι τα ελλειπή, ή καθόλου, που λαμβάνονται.

-Να ασφαλιστούν κανονικά με ένσημα (βαρέα και ανθυγιεινά) και όχι με εργόσημα.

-Να πληρωθούν με κανονικά μεροκάματα και όχι με 27 ευρώ την μέρα, που αμείβονται σήμερα για να κάνουν μια δύσκολη και πολύ επικίνδυνη δουλειά.

  Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους, να παλέψουν συλλογικά μέσα από τα σωματεία για δουλειές και μεροκάματα, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. 

Μοιράσου το άρθρο!