Ανακοινώσεις Φορέων

12/11/2020 - 13:01

Εργατικό Κέντρο: Κάλεσμα για της απεργία της 26ης Νοεμβρίου

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση της στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα. Με πρόσχημα την πανδημία το προηγούμενο διάστημα κατάφερε να περάσει αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα τα οποία ήρθαν να προστεθούν στους ήδη μνημονιακούς νόμους. Έτσι και τώρα, δίνοντας τα διαπιστευτήρια του στο μεγάλο κεφάλαιο και αφού ήδη έχει βάλει τα θεμέλια για το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση και στα δικαιώματα των εργαζομένων, έρχεται με νέα αντεργατικά μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο.

 

Υπολογίζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους! Ο «εκσυγχρονισμός» που τόσο πολύ περηφανεύονται αποτελεί σύγχρονη σκλαβιά για τους εργαζόμενους με 10 ώρες εργασία και μισθούς ψίχουλα. Αν νομίζουν ότι θα μείνουμε θεατές στο «σφαγιασμό»  είναι γελασμένοι! Τους προειδοποιούμε : να μην τολμήσει η Κυβέρνηση να καταθέσει το αντεργατικό έκτρωμα!

 

Όλο αυτό το διάστημα στο νησί μας, η κατάσταση που επικρατεί σε χώρους εργασίας, με τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» να μην εφαρμόζονται πλήρως ή να κόβονται και να ράβονται βάση τις επιθυμίες των εργοδοτών, έχει επιτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι και το κλείσιμο σχολείων λόγω των κρουσμάτων καθώς και τα κρούσματα σε εργαζόμενους.

Την ίδια αυτή στιγμή, η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί να πάρει έκτακτα μέτρα για να θωρακίσει το λαό και τη χώρα μας, αξιοποιεί την πανδημία για να εφαρμόσει νέα μέτρα, ακόμα πιο αντιδραστικά βάζοντας στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ

 

Το νέο lockdown δεν πρέπει να πνίξει την αγωνιστική φωνή των εργαζομένων και να κλείσει τα στόματα. Δεν πρέπει να μας αποτρέψει από τις διεκδικήσεις μας. Τώρα είναι η ώρα σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει αγωνιστικός απεργιακός ξεσηκωμός! Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα αντεργατικά μέτρα βάζοντας μπροστά τις διεκδικήσεις μας. Το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα απέδειξε ότι και σε περιόδους έξαρσης της πανδημίας, και να αγωνίζεται, και να διεκδικεί και να μην σιωπά κατάφερε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα! 

 

 

 

 

Προχωράμε μπροστά χωρίς φόβο! Κλιμακώνουμε την δράση μας!

Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε.

 

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

 

  • Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιδότηση όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.
  • Κατάργηση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν τους μνημονιακούς νόμους.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και όλου του λαού με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Διενέργεια δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, άδειες με αποδοχές σε ευπαθείς ομάδες και σε θετικά κρούσματα.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος.
  • Καμιά διακοπή παροχής ρεύματος και νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Απεγκλωβισμό εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών. Κανένα ΚΥΤ- Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης είτε ανοιχτό είτε κλειστό πάνω στο νησί.
  • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, επαναφορά του στα νησιά που αυξήθηκε.
  • Να πραγματοποιηθούν ΤΩΡΑ μαζικά τεστ για τον κορονοϊό τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στους εργαζόμενους στα ΚΥΤ και στις προσφυγικές δομές.
  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Μοιράσου το άρθρο!