Ανακοινώσεις Φορέων

21/01/2020 - 08:47

Εργατικό Κέντρο: Ο Περιφερειάρχης αποδεικνύει ότι είναι υπέρ του εγκλωβισμού προσφύγων & μεταναστών

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο

Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, με τις θέσεις που εκφράζει για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και με την απόλυτη συμφωνία του με την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι υπέρ του εγκλωβισμού προσφύγων & μεταναστών, την λειτουργία των hot spot αλλά και τη δημιουργία νέων κλειστών κέντρων κράτησης.

Σκοπός της συγκέντρωσης που έχουν προγραμματίσει Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι για τις 22 Γενάρη είναι ουσιαστικά η προάσπιση των πολιτικών των προηγούμενων Κυβερνήσεων και της τελευταίας της Νέας Δημοκρατίας που εγκλωβίζουν ανθρώπινες ψυχές στα νησιά μας, που προσπαθούν να μας πείσουν και με την απαράδεκτη αφίσα που κυκλοφόρησαν ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων είναι οι θύτες ενώ στον αντίποδα άχνα δεν βγάζουν για τους πραγματικούς υπαίτιους, τους πραγματικούς θύτες, που δεν είναι άλλοι από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που αιματοκυλίζουν τους λαούς.

Επιθυμούν λοιπόν να ελέγξουν και να παγιδεύσουν τις λαϊκές διαμαρτυρίες εντός των αντιδραστικών επιλογών, που καταδικάζουν τα νησιά να έχουν μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, γι’ αυτό το λόγο απέκλεισαν και αποκλείουν όλους τους φορείς από τις ομιλίες σε όλα τα νησιά.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς της Λέσβου να συμμετέχουν στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Πλατεία Σαπφούς στις 22/1 στις 10.30 το πρωί και να απαιτήσουν

  • Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!