Ανακοινώσεις Φορέων

14/01/2014 - 15:28

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΛ: όχι στα «παχιά λόγια», ναι στο καθαρό νερό....

trong>Βιωσιμότητα Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης
      Λέσβου (ΔΕΥΑΛ)

Κύριοι Σύμβουλοι,

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ για άλλη μια φορά επανέρχεται για να διατυπώσει τις θέσεις των Εργαζομένων που έχουν σχέση με την ύπαρξη και λειτουργία της Επιχείρησης.
Από την εφαρμογή του Ν. 3852/10 «Καλλικράτης» προφορικά και εγγράφως, έχουμε ενημερώσει τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τις προϋποθέσεις, που έχουν διατυπωθεί από την Υπηρεσία , και  είναι αναγκαίες να εξασφαλιστούν, ώστε η Επιχείρηση να είναι λειτουργική και βιώσιμη και να μπορεί να εξυπηρετεί και να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες του νησιού μας.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι:
1.Ο ρόλος των Εργαζομένων είναι συγκεκριμένος:
 « προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα και να καταθέτουν στα αρμόδια όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΥΑΛ και Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου) τις προτάσεις τους που έχουν σχέση με τον εκσυγχρονισμό της Επιχείρησης την βιωσιμότητα, και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες τόσο της πόλης της Μυτιλήνης όσο και των Δημοτικών Ενοτήτων που έχουν μέχρι σήμερα ενσωματωθεί στις αρμοδιότητές της» ( και όχι μόνο……).
2.Σε καμία περίπτωση οι Εργαζόμενοι δεν είναι ΑΥΤΟΙ που αποφασίζουν ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης (τιμολογιακή πολιτική, πρόσληψη προσωπικού κ.ά.), τα Αρμόδια θεσμικά όργανα υποδεικνύονται στον ιδρυτικό νόμο (Ν. 1069/80) των ΔΕΥΑ.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι σαν Εργαζόμενοι -τιμώντας τον κόσμο που για τριάντα (30) χρόνια μας στηρίζει, γιατί μόνο αυτοί έχουν λόγο για την ύπαρξη αυτής της Επιχείρησης- ότι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την λειτουργία της ΔΕΥΑΛ.
 Δεν θα παραμείνουμε μόνο στα «ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ».

Θα παλέψουμε μαζί με τους δημότες για να υπερασπιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την δική τους Επιχείρηση, την δική τους υγεία, το δικό τους καθαρό νερό , το δικό τους περιβάλλον ώστε να αποτρέψουμε τον στραγγαλισμό και τον αφανισμό της ΔΕΥΑΛ.
    Δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να πολιτικολογεί και να απεμπολήσει τις ευθύνες που του αναλογούν βάζοντας σαν «ΑΣΠΙΔΑ» των δικών του ενεργειών, τους Εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΠΠΕΙΩΤΗΣ                        ΜΑΡΙΑ ΣΗΦΑΚΗ


 

Διαβάστε επίσης:

Γ.Ζερδελής: Όχι στη μετατροπή του νερού από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα

Μοιράσου το άρθρο!