Ανακοινώσεις Φορέων

14/06/2018 - 05:55

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Λέσβου: Να μην προχωρήσει στο Δήμο Λέσβου η αξιολόγηση

Σύλλογος Εργαζομένων  ΟΤΑ Λέσβου           
                                                    


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου έγινε σήμερα συνάντηση των Διευθυντών και των Προϊσταμένων Τμημάτων του Δήμου Λέσβου σχετικά με το θέμα της λεγόμενης  «αξιολόγησης» των υπαλλήλων. Στη συντριπτική του πλειοψηφία όλοι οι συνάδελφοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας - αποχής που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η ΠΟΕ – ΟΤΑ από τις 15/3/2017.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμμένει στην άρνησή της να αποσύρει την τιμωρητική διάταξη με την οποία εξαιρεί τους απεργούς από τις επόμενες κρίσεις προϊσταμένων παρά το γεγονός ότι αυτή είναι καταφανώς αντισυνταγματική, σύμφωνα και με την έγγραφες απόψεις έγκριτων νομικών κύκλων.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμμετέχοντας μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., έχουν απορρίψει στην πράξη το νόμο που τους στοχοποιεί.

Η συγκεκριμένη «αξιολόγηση», κρίνει μόνο το άτομο, ανεξαρτήτως περιβάλλοντος, αφαιρεί δραματικά ανθρώπινους και υλικούς πόρους από το δημόσιο, και έχει αρνητικές συνέπειες και για τους υπαλλήλους, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο και γι’ αυτό απορρίπτεται από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Κυβέρνηση και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχωρούν τη διαδικασία της αξιολόγησης, χωρίς καν να έχουν υλοποιήσει το τμήμα του Ν.4369/2016 – νόμου που η σημερινή Κυβέρνηση ψήφισε – ως προς την επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων, των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση. Επισημαίνουμε ότι προϊστάμενοι και διευθυντές που δεν έχουν κριθεί, θα κρίνουν τους υπόλοιπους κι αυτό αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο αναξιοπιστίας της όλης διαδικασίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου ποτέ δεν αρνήθηκε την αξιολόγηση. Γι’ αυτό και χαιρετίσαμε τις θετικές διατάξεις του Ν.4369/16, που αυτή η κυβέρνηση ψήφισε. Ελπίσαμε πως επιτέλους θα γίνει μια σημαντική τομή στο Δημόσιο. Δύο χρόνια μετά οι διατάξεις του Ν.4369/16 για την αξιολόγηση παραμένουν κενό γράμμα. Αντί αυτών η κυβέρνηση επαναφέρει την παλιά ψευδεπίγραφη αξιολόγηση των ατόμων, εκβιάζοντας μάλιστα με κυρώσεις τους απεργούς.

Ζητάμε παράλληλα από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει στη πράξη αυτή την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση ζητώντας με απόφαση του :

1. Να μην προχωρήσει στο Δήμο Λέσβου η αξιολόγηση
2. Κανένας αιρετός και συνεπώς και ο Δήμαρχος Λέσβου ως προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου δεν προχωρά σε αξιολόγηση για το 2017, όπως έγινε και για το 2016.

όσο υπάρχει η απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και η απεργία του Συλλόγου μας.


   Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!