Ανακοινώσεις Φορέων

14/05/2012 - 18:59

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου

Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 19 Μαΐου και θα κορυφωθούν το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαΐου με την εκδήλωση που θα γίνει στην αυλή του Αγ. Νικολάου στο τέλος θα ακολουθήσει δεξίωση .

Ο Ιερός ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Πλωμαρίου ανακοινώνει , ότι την 20ην Μάιου  2012 ημέρα Κυριακή  εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου και πολιούχου του Πλωμαρίου διοργανώνει τις πιο κάτω θρησκευτικές εκδηλώσεις .

Π  Ρ  Ο  Γ  Ρ  Α   Μ   Μ   Α

ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ  ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ IEΡΟΥ    ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ   ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΝ  ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την  19ην Μαΐου 2012 ημέρα  Σαββάτο  και  ώρα  7:00 μ.μ. υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου έμπροσθεν του ιερού ναού και θα  ψαλεί ο Πανηγυρικός  Μέγας   Εσπερινός   μετά  Λιτής  και  Αρτοκλασίας .

Την Κυριακή 20ην  Μαΐου 2012, κυριώνυμο ημέρα  και  ώρα  7:00 π.μ.  θα  τελεσθεί  Πανηγυρική  Θεία  Λειτουργία  μετά Αρτοκλασίας. Την 20ην Μαΐου και ώρα 6:00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και στις 7:00 μ.μ.   εις τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου θα λάβει μέρος εκδήλωση με ομιλία για την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου από τον Αρχ. του οικουμενικού θρόνου π. Κύριλλο Συκή και  θα ακολουθήσει ερμηνεία θρησκευτικών ύμνων από την χορωδία του Αγ. Νικολάου και Μικρασιάτικα παραδοσιακά τραγούδια από το μουσικό σχήμα των Αγ. Πατέρων Άνω Χάλικα . Διευθύνει ο π. Ευστράτιος Γιουσμάς .Εις το τέλος θα δοθεί δεξίωσης.

Την 21ην Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία λειτουργία και το απόγευμα  και ώρα 6:30 μ.μ.       ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου Νικολάου επί τη ενάρξει των Εξετάσεων όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως.

ΕΚ  ΤΟΥ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!