Ανακοινώσεις Φορέων

24/02/2016 - 06:43

Γιορτή των Ζευγάδων 2016 στο Ίππειος Λέσβου

Η εκδήλωση ξεκίνησε μετά τη θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό του Αγ.Προκοπίου Ιππείου με συνοδεία μουσικής.Στο ξωκλήσι του Αγ.Χαραλάμπους που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, ο ιερέας του χωριού διάβασε τα ονόματα των ζευγάδων Ιππείου και Συκούντας,ενώ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου Ευάγγελος Σάλτας χαιρέτησε την εκδήλωση ενώ έκανε μια σύντομη αναφορά στη γιορτή του Συλλόγου τονίζοντας την συμβολή των Ζευγάδων στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή στους προσκυνητές του παραδοσιακού φαγητού "κισκέτς."

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ανανέωσε το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά τονίζοντας τη σημασία των εθίμων και παραδόσεων του τόπου και απευθύνοντας πρόσκληση για τη διατήρηση αυτής της αποστολής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με το ΔΣ καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου Λέσβου Στέλιος Ζουριδάκης.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου ευχαριστεί όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο είτε με την διάθεση πρώτων υλών για την παρασκευή του φαγητού είτε με οικονομική ενίσχυση προκειμένου για ακόμα μια φορά να πραγματοποιηθεί η Γιορτή των Ζευγάδων.

Μοιράσου το άρθρο!