Ανακοινώσεις Φορέων

20/12/2022 - 15:21

Go back. Η επικαιρότητα των μηνυμάτων του

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 78 χρόνια από τα Χριστούγεννα του 1944, όταν σύσσωμος ο λεσβιακός λαός, κάτω από την καθοδήγηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, κατέβηκε στα Μπλόκια της Μυτιλήνης, για να αποτρέψει την απόβαση των «μαύρων» του Τόρνμπουλ (Turnbull), βροντοφωνάζοντας στους Εγγλέζους αποικιοκράτες το θρυλικό Go Back και ματαιώνοντας έτσι την επιχειρούμενη νέα κατοχή του νησιού μας.

Το Go back θα μείνει για πάντα στην ιστορία και στη μνήμη μας, επειδή κατάργησε τη μοιρολατρία και την υποτακτικότητα του λαού απέναντι στον πάνοπλο εχθρό. Επειδή ύψωσε θεόρατο ανάστημα και αμφισβήτησε την «αδιαμφισβήτητη» ισχύ της Μεγάλης Δύναμης, που διαφεντεύει πάντα τις τύχες των λαών σύμφωνα με τα συμφέροντά της. 

Το Go back συμβολίζει την περηφάνια του ανυπότακτου λαού μας που δε σκύβει ποτέ το κεφάλι στα εκάστοτε αφεντικά και που διατρανώνει ακόμα και σήμερα τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, έχοντας πίστη στη δική του δύναμη. Τη μόνη δύναμη που είναι ικανή να αντισταθεί στη σαρωτική επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας, να την αποκρούσει και στη συνέχεια να αντεπιτεθεί και να την ανατρέψει. Και που δεν είναι άλλη από το οργανωμένο μαζικό ταξικό λαϊκό κίνημα, που παλεύει για Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία, για το Σοσιαλισμό.

Στο δρόμο αυτόν ας έχουμε σαν φωτεινό παράδειγμα και αστείρευτη πηγή ιστορικής διδαχής τις ηρωικές αγωνιστικές μας καταβολές, μια απ’ τις οποίες ήταν και το θρυλικό Go back.

 

Παράρτημα  Λέσβου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!