Ανακοινώσεις Φορέων

16/11/2011 - 09:27

H ΑΔΕΔΥ Λέσβου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σήμερα, τριάντα οχτώ (38) χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο. Ο ελληνικός λαός αγωνίζεται να διαφυλάξει την ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και παλεύει για ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η Ελλάδα χλευάζεται και υποτιμάται διεθνώς. Η κοινωνίας μας βρίσκεται σε απόγνωση. Ο τόπος ζει πρωτοφανές πισωγύρισμα. Η άδικη και ανάλγητη πολιτική των περικοπών σε Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια συνεχίζονται.

 Η ακρίβεια, η ανεργία, η ύφεση και η άγρια φορολογία καλπάζουν. Οι εργαζόμενοι χάνουν κατακτήσεις ετών.

Τα «παπαγαλάκια» στα φιλοκυβερνητικά Μ.Μ.Ε. υποθηκεύουν τις ζωές μας εμφανίζοντας τα ασήμαντα σε σημαντικά και τα σημαντικά σε ασήμαντα.

Βαφτίζουν τις απολύσεις «εφεδρεία», την οικονομική εξάρτηση «κούρεμα», την ταπείνωση και το ξεπούλημα   της δημόσιας περιουσίας «οικονομική βοήθεια», την εξαθλίωση του λαού μας «σωτηρία».

τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει τον κόσμο της εργασίας. Η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. στον ελληνικό λαό, με τη συνενοχή των Κυβερνήσεων που υλοποιούν τις πολιτικές τους, μπορεί να ανατραπεί μόνο με μαζικούς κοινωνικούς πανεργατικούς αγώνες, οι οποίοι θα έχουν άμεση αναφορά και συσχέτιση με τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Τα διαδοχικά, ταπεινωτικά «Μνημόνια» υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου.

Καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος

"ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ". ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

                                                                 Εκτελεστική Γραμματεία  ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!